Το σχέδιό της για την έκδοση ευρωομολόγων ώστε να χρηματοδοτήσει τις ενεργειακές και αμυντικές δαπάνες θα αποκαλύψει σύντομα η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το μπλοκ αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρόταση είναι πιθανό να παρουσιαστεί στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στη, Γαλλία, 10-11 Μαρτίου, σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν τις προετοιμασίες. αξιωματούχοι εξακολουθούν να επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες για το πώς θα πραγματοποιηθούν οι πωλήσεις χρέους εργασία και πόσα χρήματα σκοπεύουν να συγκεντρώσουν.

Η έκτακτη κίνηση έρχεται μόλις ένα χρόνο μετά το έκτακτο πρόγραμμα πανδημίας, ύψους 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ (2 τρισεκατομμύρια δολάρια).

Τεράστιες οι χρηματοδοτικές ανάγκες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει τεράστιες χρηματοδοτικές ανάγκες καθώς αρχίζει να μεταρρυθμίζει τις στρατιωτικές και ενεργειακές της υποδομές
μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Πρέπει να βρούμε νέα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε νέα ζητήματα η κρίση υψώνεται μπροστά μας», είπε ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για το θέμα
οικονομίας, ο Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στους νομοθέτες Στρασβούργο, Γαλλία. Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι θα το κάνουν οι ηγέτες της ΕΕ παρέχει πολιτική καθοδήγηση για περαιτέρω κινήσεις στη σύνοδο κορυφής.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα με λεπτομέρειες, αλλά ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι παρακολουθούν την κατάσταση και είναι έτοιμοι να αντιδράσουν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει την έκδοση ομολόγων από την Κομισιόν, με τα έσοδα να διοχευτεύονται στα κράτη μέλη με τη μορφή δανείων με ευνοϊκούς όρους για χρηματοδότηση δαπανών. Μια επιλογή είναι να δομηθεί όπως το πρόγραμμα SURE.

Κομισιόν: Σχέδιο για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια