Η αξία των Ελληνικών εξαγωγών αναμένεται να επηρεαστεί θετικά, χάρη στην αμοιβαία άρση των πρόσθετων δασμών ύψους 25% που συμφώνησαν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Οι κλάδοι των Ελληνικών εξαγωγών που απαλλάσσονται από τους πρόσθετους δασμούς, είναι κονσέρβες ροδακίνων και μείγματα φρούτων, γαλακτοκομικά προϊόντα και ιδίως φέτα, γιαούρτι, καθώς και προϊόντα χοιρινού κρέατος και οστρακοειδή. Η αξία των εξαγωγών μας στις κατηγορίες αυτές ανέρχεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η πλήρης κατάργηση των εισαγωγικών δασμών μετά από το τέλος του επομένου τετραμήνου, αποτελεί επιδίωξη τόσο του υφυπουργού Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, όσο και του γενικού γραματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ιωάννη Σμυρλή, μέσω της άσκησης οικονομικής διπλωματίας εντός του πλαισίου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος – ΗΠΑ που είναι σε εξέλιξη.

Τέλος, σημειώνει πως οι πρόσθετοι δασμοί είχαν επιβληθεί κατόπιν αποφάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, στο πλαίσιο των διαφορών που απορρέουν από την κατασκευή αεροσκαφών των Airbus – Boeing.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.