Σοβαρά ερωτήματα γεννούν τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι λούνα παρκ, στα οποία έχουν σημειωθεί σοβαρά ατυχήματα ή και δυστυχήματα λαμβάνουν ξανά άδεια.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επιχειρηματίας, γνωστή ως «βασίλισσα των λούνα παρκ», πλειοδότησε φέτος σε διαγωνισμό του δήμου Λάρισας για το ετήσιο πανηγύρι στη Νεάπολη που γίνεται τον Σεπτέμβριο, για να εγκαταστήσει εκεί λούνα παρκ.

Πρόκειται για την επιχειρηματία, στο λούνα παρκ της οποίας, είχε σκοτωθεί ένα ανήλικο κορίτσι στον Αλμυρό Βόλου το 2019.

Επίσης, το 2009 σε λούνα παρκ και πάλι δικής της ιδιοκτησίας στη Χαλκίδα είχε τραυματιστεί σοβαρά μία 9χρονη.

Η επιχειρηματίας κέρδισε τον διαγωνισμό, παρά το ότι έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή για τον τραυματισμό της 9χρονης στο ατύχημα της Χαλκίδας, ενώ έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα στο Μικτό Ορκωτό για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο, για τον θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι είναι ξεκάθαρο ότι για να συμμετέχει κάποιος σε διαγωνισμό (πόσο μάλλον να τον κερδίσει) απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει καταδίκη συναφή με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Τι δείχνουν οι έρευνες για το λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Στο μεταξύ, προχωρούν παράλληλα οι έρευνες για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Τον Εισαγγελέα Εφετών επισκέπτεται ο πατέρας του 19χρονου, ο οποίος είδε να απορρίπτεται το αίτημά του να γίνει τεχνικός έλεγχος στα μηχανήματα από πιστοποιημένη εταιρεία από τον Εισαγγελέα Πολυγύρου. Μαζί με τον πατέρα, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης φίλοι και συγγενείς του 19χρονου, με τους νεαρούς ντυμένους στα μαύρα να κρατούν μια φωτογραφία του φίλου τους, που χάθηκε τόσο άδικα.

«Παρόλο που με το αίτημά μας για έκτακτο τεχνικό έλεγχο με τους συνηγόρους μου, η οποία εγκρίθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Χαλκιδικής, σήμερα, πριν από λίγη ώρα απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι ο έκτακτος τεχνικός έλεγχος βαφτίστηκε ως πραγματογνωμοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Live News. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί σταματά αυτή η διαδικασία ξαφνικά», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: