Τα βρήκε δύσκολα η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην σκληροτράχηλη Πολόνα Χέρτσογκ μέχρι να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ (7-6 [6], 3-6, 6-2) και μαζί την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του Internazionali BNL d’ Italia, που διεξάγεται στη Ρώμη.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο καθόλη τη διάρκειά του και η Μαρία χρειάστηκε δύο ώρες και 50 λεπτά για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση της τενίστριας από την Σλοβενία.

Η Σάκκαρη έχει 52 αβίαστα λάθη και είχε μόλις 24 winners, ενώ η Πολόνα είχε 30 winners και 49 αβίαστα λάθη. Στον δεύτερο γύρο η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα, Κόρι Γκοφ, που επικράτησε με 2-1 σετ της Γιούλια Πουτίντσεβα.

Η Μαρία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με μπρέικ 3-2. Μάλιστα, στο 5-4 είχε την ευκαιρία να σερβίρει για να κάνει το 1-0, αλλά «έφαγε» μπρέικ από την Πολόνα και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί η Μαρία αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και με 8-6 έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη προηγήθηκε με μπρέικ 2-0, αλλά στη συνέχεια η Χέρτσογκ έφερε τα πάνω κάτω, πήρε τα 6 από τα επόμενα 7 games και με 6-3 ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι. Το ματς οδηγήθηκε στο τρίτο και καθοριστικό σετ, με την Μαρία να ξεκινάει και πάλι με μπρέικ. Αυτή τη φορά η Σάκκαρη πήρε τους κρίσιμους πόντους και με 6-2 κατέκτησε το τρίτο σετ και μαζί τη νίκη.    

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.