«Οι περιπέτειες των Ατρόμητων της Μαργαριτοχώρας. Η κλοπή των λαγηνιών από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας» τιτλοφορείται το πρώτο παιδικό βιβλίο της δημοσιογράφου – συγγραφέως Άννα Στεργίου, ενώ κυκλοφόρησε και το βιβλίο «Η κυρά του Δράκου», που φέρνει άρωμα και μυρωδιές της Κρήτης, από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.  Και τα δυο κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κομνηνός.

Η Άννα Στεργίου έχει ήδη γράψει κατά το παρελθόν «Τα μάτια φόβου» (2004), εκδόσεις Λιβάνη κι έχει βραβευτεί γι΄αυτό το βιβλίο. Ακολούθησε η βιογραφία με τίτλο: «Τάσος Χαλκιάς: το φύσημα του θεού» (2014), από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, που πήρε εξαιρετικές κριτικές. Επί 5 χρόνια συνεχίζονταν οι παρουσιάσεις του βιβλίου ενώ ο κορωνοϊός διέκοψε παρουσιάσεις και στο εξωτερικό.

Οι Περιπέτειες των Ατρόμητων, είναι  η αρχή μιας σειράς παιδικών βιβλίων, που αναφέρεται σε μία παρέα παιδιών, που με τα μαγικά τους χαρίσματα κατορθώνουν να λύνουν μυστήρια.

Ο Γιάννης, η Χριστίνα, ο Δημήτρης, ο Ιάσονας, ο Ορέστης, ο Πάρης, που ζουν στη Μαργαριτοχώρα πίνουν λάδι και τρώνε ελιές από την Ιερή Ελιά της θεάς Αθηνάς, για να πάρουν δύναμη. Ταξιδεύουν στον χρόνο στην Ιερή Βελανιδιά της Δωδώνης για να πάρουν χρησμό. Φτάνουν στο Εργαστήρι του παππού Αρχιμήδη, που είναι ΑμεΑ αλλά είναι το «μυαλό» της ιστορίας, που τους δίνει τις κατάλληλες λύσεις, για να πολεμήσουν τους κακούς Νταν και Μπάρτον.

Στις 57 σελίδες του βιβλίου τα παιδιά μαθαίνουν πράγματα για την ιστορία, τη μυθολογία, την οικολογία, την ισότητα, τη φιλία, τη συνεργασία. Πάνω απ΄ όλα μαθαίνουν πως μπορούν να γίνουν κι εκείνα Ατρόμητα με παιδαγωγικό στόχο ν΄ ανακαλύψουν και τα δικά τους, μαγικά ταλέντα. Το παιδικό βιβλίο έχει πάρει ήδη εξαιρετικές κριτικές από μικρούς και μεγάλους, που, όπως λένε, απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως…104! Τιμή 11,66 ευρώ.

Η κυρά του Δράκου

«Η κυρά του Δράκου» είναι ένα μυθιστόρημα που αναφέρεται στην εποχή του ’90. Πρωταγωνιστής είναι ο Δράκος Σαπουντζής, ένας νεαρός βοσκός, που ζει απομονωμένος στα βουνά της Κρήτης. Η γνωριμία του με τη Χριστίνα Βασιλείου, μία νεαρή φοιτήτρια θα τον φέρει στα όριά του. Ο ίδιος θ΄ αποδειχτεί Πυγμαλίωνάς της, ως προς τη σχέση της με τη φύση.

Στις 502 σελίδες του βιβλίου, δυο διαφορετικοί κόσμοι θα έρθουν κοντά αλλά το ερώτημα είναι αν θ΄ αντέξουν την κοινωνική πίεση. Το βιβλίο αναδεικνύει πτυχές της παράδοσης και της νεωτερικότητας, μιλά για την αυθεντική Κρήτη και τις πολιτισμικές διαφορές και τη γέφυρα του έρωτα. Το τέλος του είναι τόσο ανατρεπτικό, που θα σας ξαφνιάσει και θα σας συναρπάσει…  Τιμή: 15,90.