Από τον ερχόμενο μήνα θα υπάρξουν εξελίξεις, για ένα πολύ μεγάλο και ιδιαίτερα σημαντικό project, που αφορά άμεσα και μία ελληνική εταιρεία, την Cenergy του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Οι Δανοί της Orsted, της μεγαλύτερης διεθνώς κατασκευάστριας εταιρείας υπεράκτιων αιολικών πάρκων, θα αποφασίσουν μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο για τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας υποβρύχιων καλωδίων στις ΗΠΑ, από κοινού με τη ελληνική εταιρεία. Μιλάμε για τεράστια επιτυχία διεθνούς εμβέλεια που αναδεικνύει τη Cenergy σε μεγάλο, αξιόπιστο και ισχυρό παίκτη, σε έναν τομέα με λαμπρό μέλλον.

Εγχώριο fund έβαλε στο στόχαστρο εταιρεία πληροφορικής το οποίο ίδρυσαν ένας πρώην τραπεζίτης και ένα μεγαλοστέλεχος ιδιωτικής εταιρείας

Η πρώτη κρούση, έγινε…πλαγίως, μέσω τρίτου προσώπου, αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, παρά τις υποσχέσεις του μεσολαβούντα, εκτός του ότι εκνεύρισε τον (ένα) ιδιοκτήτη της εταιρείας-στόχου, σε βαθμό που έκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του.

Το…φυσάνε και δεν κρυώνει τώρα οι ενδιαφερόμενοι του fund και στο μόνο που ελπίζουν είναι να μην τους έχει αποκαλύψει ο μεσάζων, όπως είχε συμφωνηθεί.

Για να μπορέσουν έτσι σύντομα και πριν το τέλος Αυγούστου να κάνουν καθαρά και χωρίς τρίτους την κίνησή τους.

Από όσα έμαθα, πάντως, συμμετοχή θέλουν και ισχυροποίηση της εταιρείας, ώστε να διεκδικήσει ικανά μερίδια από την επικείμενη μεγάλη πίτα των έργων του κλάδου, είτε αυτά αφορούν στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.