Νέα χρονιά, νέος χώρος εργασίας; Αν το 2024 είναι η χρονιά που θα αποφασίσετε να κάνετε το βήμα και να μετακομίσετε στο εξωτερικό και να δουλεύετε εξ αποστάσεως, αυτή η νέα έρευνα μπορεί να είναι για εσάς.

Η εταιρεία Brother UK, προμηθευτής τεχνολογίας, καθόρισε τις καλύτερες, χειρότερες, πιο ευτυχισμένες και φθηνότερες τοποθεσίες στην Ευρώπη για να εργαστείτε εξ αποστάσεως.

Ανέλυσαν παράγοντες όπως η ταχύτητα Wi-Fi, το κόστος ενός διαμερίσματος, το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, η ασφάλεια εντός της χώρας και το γενικότερο κόστος ζωής. Η βαθμολογία έγινε στην κλίμακα του 100.

Λουξεμβούργο: Η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για τηλεργασία

Στριμωγμένη ανάμεσα στο Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, η πρωτεύουσα του Λουξεμβούργου κατατάσσεται στην καλύτερη πόλη της Ευρώπης για απομακρυσμένη εργασία, σύμφωνα με την Brother UK. Κατά την εξέταση των πιο περιζήτητων στοιχείων για τους ψηφιακούς νομάδες, η πόλη του Λουξεμβούργου συγκέντρωσε 68/100 – την υψηλότερη βαθμολογία από όλους τους προορισμούς που εξετάστηκαν.

Η πόλη του Λουξεμβούργου κατέχει επίσης υψηλή θέση και σε άλλες μετρήσεις που σχετίζονται με τη ζωή εκτός γραφείου. Κατέγραψε μια εντυπωσιακή βαθμολογία στην ποιότητας ζωής, μια υψηλή βαθμολογία στον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης και ικανοποιητική βαθμολογία στον δείκτη ευτυχίας, η οποία τη διατηρεί στην πρώτη δεκάδα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Τούζλα: Η φθηνότερη πόλη για τηλεργασία

Η Τούζλα, βρίσκεται στη βορειοανατολική Βοσνία-Ερζεγοβίνη και αναγνωρίστηκε ως η φθηνότερη περιοχή για να ζήσει κάποιος που κάνει τηλεργασία. Συγκέντρωσε την εντυπωσιακή βαθμολογία της τάξης του 76,29 στα 100. Ένα γεύμα στην Τούζλα κοστίζει μόλις 4,5 δολάρια. Μία γκαρσονιέρα στο κέντρο της πόλης, κοστίζει 225 δολάρια τον μήνα και 170 δολάρια, είναι το κόστος για ένα μικρό σπίτι εκτός πόλης. Για ένα διαμέρισμα 85 τ.μ., οι βασικοί λογαριασμοί όπως ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, νερό κοστίζουν 168 δολάρια το μήνα και το Wi-Fi μόλις 20 περίπου δολάρια.

Άαλμποργκ: Η πιο ευτυχισμένη πόλη για όσους εργάζονται με τηλεργασία

Στην τέταρτη θέση συνολικά με βαθμολογία 63,84 βρίσκεται το Άαλμποργκ, μια πόλη στη Δανία που θεωρείται ένα ζωντανό πολιτιστικό hotspot. Ένα εισιτήριο μιας διαδρομής με τα τοπικά μέσα μεταφοράς θα κόστιζε μόνο 3,50 δολάρια, ενώ ένα γεύμα και μια μπύρα συνολικά 22 δολάρια.

Κατά μέσο όρο, η ηλεκτρική ενέργεια, η θέρμανση και το νερό κοστίζουν 215 δολάρια. Η πόλη κατατάσσεται επίσης υψηλά και σε άλλες μετρήσεις: έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες δείκτη ποιότητας ζωής,μια πολύ καλή κατάταξη στον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης και τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία δείκτη ευτυχίας όλων των προορισμών με 7,59 – το Λουξεμβούργο συγκέντρωσε 7,23 στην ίδια κατηγορία.

Αθήνα: Η χειρότερη πόλη για τους ψηφιακούς νομάδες

Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστή για την αιώνων ιστορία της και χαρακτηρίζεται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα κατατάσσεται στη χειρότερη θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους, σημειώνοντας ένα χαμηλό 50,34 στα 100.

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 ευρωπαϊκών πόλεων με τη χαμηλότερη βαθμολογία στον δείκτη ασφάλειας, συγκεντρώνοντας μόλις 53 βαθμούς και έχει κακή βαθμολογία δείκτη ποιότητας ζωής. Το ίδιο ισχύει και για τον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και τον δείκτη ευτυχίας.

Θεσσαλονίκη: Δεύτερη χειρότερη πόλη για τηλεργαζόμενους

Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, είναι η δεύτερη χειρότερη πόλη στην Ευρώπη για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους με βάση τις μετρήσεις της Brother UK.. Οι τοπικές συγκοινωνιακές συνδέσεις είναι σχετικά φθηνές, αλλά ο δείκτης ποιότητας ζωής στην πόλη είναι πολύ χαμηλός, όπως και ο δείκτης ασφάλειας.

Ζυρίχη: Η πιο ακριβή πόλη για να εργάζεστε εξ αποστάσεως

Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, η Ζυρίχη, κατατάσσεται ως η πιο ακριβή πόλη για απομακρυσμένη εργασία, με βαθμολογία 13,54. Ένα γεύμα σε αυτή την πόλη κοστίζει κατά μέσο όρο 22,29 λίρες. Όσον αφορά το κόστος διαβίωσης, ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης θα σας στοιχίσει 2.197,73 λίρες, οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας ανέρχονται σε 255,65 λίρες και το κόστος του διαδικτύου σε 50,22 λίρες.

Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές χώρες με τους πιο ευτυχισμένους εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Η εταιρεία συγκέντρωσε, επίσης, στατιστικά για το ποιες χώρες της Ευρώπης αποτελούν τους πιο ευτυχισμένους προορισμούς για εκείνους που θέλουν να εργαστούν με τηλεργασία.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Φινλανδία, η οποία κερδίζει εδώ και χρόνια την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου. Δεύτερη έρχεται η Δανία, τρίτη η Ολλανδία, τέταρτη η Ισλανδία και πέμπτη η Ελβετία, οι οποίες συγκέντρωσαν πολύ υψηλές βαθμολογίες στους δείκτες ποιότητας ζωής, ασφάλειας και υγειονομικής περίθαλψης.

Διαβάστε ακόμη: