Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Δυναμική Νέας Εξουσίας με φόντο Ελληνοτουρκικά, Ενέργεια και αδυναμία της Αντιπολίτευσης

-Η διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, με διορθωτικές κινήσεις και παροχή χρημάτων δίνει πλεονέκτημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

– Οι απειλές Ερντογάν, η κρίση στο Αιγαίο και η σταθερότητα και βαρύτητα που προσδίδει στον πρωθυπουργό η στήριξη από τον Αμερικανικό παράγοντα!


Κατέκτησε το Μονακό και το διεθνές τζετ σετ ο Ζαννής Φραντζέσκος, αναβιώνοντας μέρες των Γκριμάλντι, του Ρενιέ και της Γκρέις Κέλλυ στο εμβληματικό Yacht club υπό τους ήχους του κορυφαίου Dj David Guetta!
-Με λευκό κροκό σακάκι, θυμίζοντας κάτι μεταξύ ροκ σταρ και μεγιστάνα, ο Ζαννής υποδεχόταν τις σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας, γιορτάζοντας την απόκτηση της 50μετρης υπερπολυτελούς θαλαμηγού του!


Ένας επενδυτικός και κυβερνητικός θίασος…Τα πολλά λόγια, λένε, είναι φτώχεια! Και μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις!
-Σας αποτυπώνουμε λοιπόν μια ανάγλυφη και αντιπροσωπευτική εικόνα του σύγχρονου επενδυτικού τοπίου της χώρας, των σοβαρών ξένων θεσμικών επενδυτών και των εκπροσώπων του Έθνους και της κυβέρνησης! Όταν έχεις όλους αυτούς, γιατί άραγε να πας να δεις τον Σεφερλή στο Δελφινάριο;


Οι αναταράξεις στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και ο αντίκτυπος στην Ελλάδα
-Η αναστάτωση στις οικονομίες από την πανδημία, οι ανισορροπίες στην εφοδιαστική αλυσίδα, και οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία


Τι προβλέπει το προσχέδιο της Κομισιόν για την αγορά ενέργειας
-Μείωση κατανάλωσης, πλαφόν στην χονδρεμπορική και έκτακτοι φόροι στα διυλιστήρια


Η «αντίστροφη μέτρηση» για την αποχώρηση του ΤΧΣ έχει ξεκινήσει
-Η Rothschild, ανέλαβε σύμβουλος αποεπένδυσης η οποία θα αποτυπώσει την στρατηγική από τις τράπεζες


Goldman Sachs: Βλέπει «πάτο» για τις ευρωπαϊκές μετοχές
-Ποιοι κλάδοι είναι ελκυστικοί και ποιοι περιμένουν «μαύρες ημέρες»


Το κύκνειο άσμα των διεθνών αγορών: Ένα τελευταίο θεαματικό Short Squeeze πριν το φινάλε


Παρά τη δυσμενή διεθνή συγκυρία ασκούνται πιέσεις για νέα κεφάλαια στις 4 συστημικές τράπεζες – Τον Δεκέμβριο οι αποφάσεις και τα χρονοδιαγράμματα!
-Οι τράπεζες ναι μεν έχουν βελτιώσει τη γενικότερη εικόνα, τη λειτουργία και κυρίως την κεφαλαιακή τους δομή αλλά εκτιμάται ότι χρειάζονται νέα, υγιή κεφάλαια για να στηρίξουν την οικονομία και τις επιχειρήσεις!


«Κλεισμένο» το deal Τέρνα Ενεργειακή και First Sentier – Σε εξέλιξη το Due diligence, το Νοέμβριο το αργότερο οι ανακοινώσεις
-Σε δύο στάδια οι μεταβιβάσεις μετοχών με το πρώτο πακέτο στα 22,5 ευρώ – Το δεύτερο πακέτο μετοχών θα επακολουθήσει με τις πληροφορίες να λένε ότι η τιμή ανά μετοχή θα είναι υψηλότερη!


Από τους 4 επώνυμους εφοπλιστές που ήταν στο στόχαστρο των Αρχών, οι 2 μπον βιβέρ «καθάρισαν» με τη συνδρομή «δεξιών συστημάτων» του παρασκηνίου!
-Ο τρίτος, ο καναλάρχης, μένει εγκλωβισμένος και απειλεί να αλλάξει τη γραμμή του σταθμού κατά της κυβέρνησης. Ο 4ος, (τραπεζικό σκάνδαλο) μαζί με στοιχηματζή ελέγχονται για ξέπλυμα 80 εκατ.!


Σοβαρή κινητικότητα στο Χρηματιστήριο όπου αναζητούνται «κελύφη» για εισαγωγή διά της πλαγίας, με χρηματιστηριακό παιχνίδι!
-Τι συμφέρει μία εταιρία που θέλει να μπει στο Χ.Α.; Να υποστεί τη βάσανο της στρατιάς συμβούλων και των αμοιβών τους ή να αναζητήσει ένα «κέλυφος» και να μειώσει χρόνο και έξοδα;


Το 30% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Open αντί του ποσού του 1 ευρώ (!!!) αποκτά ο Ελληνοαμερικανός παραγωγός Τζων Καλαφάτης από τον Σαββίδη! Στο κάδρο και το 71% του ΟΛΘ!
-Η συμβολική αυτή κίνηση από τον Ιβάν αποσκοπεί να ικανοποιήσει τη βούληση του αμερικανικού παράγοντα και να αποσπάσει από την κυβέρνηση τη δέσμευση ότι δεν θα του επιβληθούν κυρώσεις!


Γιατί στην πολιτική πιάτσα οι καλά γνωρίζοντες αποκαλούν «Μπουκαλάκια» σοβαροφανή τεχνοκράτη (με αυξημένους τζίρους) της κεντρικής εξουσίας και της διαπλοκής!
-Τα πλαστικά του νερού, τα συλλεκτικά στη βιβλιοθήκη και η νεαρά βοηθός που «παίρνει γραμμή» και της αρέσουν οι «κουραμπιέδες» στη μύτη!


Το αεροδρόμιο στο Καστέλι, οι καθυστερήσεις, η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ και το αίτημα του παραχωρησιούχου να υπάρξει αλλαγή μελετών προκειμένου το έργο να καταστεί βιώσιμο!
-Τα νέα δεδομένα και η διεθνής συγκυρία έχουν προκαλέσει ανατροπές τόσο όσον αφορά τα φόρτη, όσο και τα κτιριακά! Το σχετικό αίτημα που έχει υποβάλει ο παραχωρησιούχος μένει αναπάντητο!


Οι Βαρδινογιάννηδες «είναι εδώ» στον Ελλάκτορα και την Αττική οδό, ισχυροί σύμμαχοι του Ολλανδού!
-Η σημειολογία της τοποθέτησης του Π. Κυριακόπουλου στη θέση του προέδρου της «Χρυσοτόκου Όρνιθας» των παραχωρήσεων λίγο πριν τον διαγωνισμό!


Ο ερωτύλος προβεβλημένος πολιτικός, που δεν έχει αφήσει όρθια από σταρλετίτσα μέχρι δεύτερη φωνή στα μπουζούκια, «είναι μπάμιας»!
-Οι απόκρυφες αποκαλύψεις μιας ημιεπώνυμης περσόνας, που βρέθηκε για λόγους μοιραίους στο «μάτι του κυκλώνα» και την ώρα τούτη διατηρεί σχέση με τον… μορφονιό (Φίφα…) του Κοινοβουλίου!


50.000 ευρώ ανά τ.μ. το κόστος κατασκευής υπερπολυτελούς διαμερίσματος στο συγκρότημα του Hilton που απέκτησε πρόσφατα νέος εφοπλιστής, με μπλεξίματα στη Νέα Υόρκη!
-Πρόκειται για κατοικία άνω των 300 τ.μ. που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, όπου από τον 9ο έως 12ο όροφο πωλούνται διαμερίσματα τα οποία παρουσιάζουν απίστευτη ζήτηση!


Οι νέοι νταβατζήδες της πιάτσας, «κοπρόσκυλα» μπροστινοί και «λιμοκοντόροι» από πίσω, που, εκτός από την κεντρική εξουσία, αποδομούν και μεγαλοεπιχειρηματίες με φόντο διαγωνισμούς του Δημοσίου!
-Απώτερος σκοπός το σύστημα και η κεντρική εξουσία να υποκύψουν στις πιέσεις τους και τις ακόρεστες ορέξεις τους για χρήμα, ισχύ και εξωθεσμική παρέμβαση!


Ο Μυλωνάς και οι καρεκλοκένταυροι της Εθνικής θέλουν την τράπεζα κρατική, χωρίς Άραβες, ξένους ή εφοπλιστές, προκειμένου να κρατήσουν θέσεις, οφίτσια, επιρροή, νταραβέρια, bonus και μερίσματα!
-Την ώρα που τρώνε με «χρυσά κουτάλια» στο Costa Navarino οι επικίνδυνοι κρατικοδίαιτοι μάνατζερ που απέκτησαν «ιδιοκτησιακή αντίληψη» επιδιώκουν τη διάθεση μόλις του 10% των μετοχών από το ΤΧΣ!


Δημήτρης Κούτρας: Ο λύκος κι αν εγέρασε… Η Ιντρακάτ, οι αποχωρήσεις και ο «μουντζούρης» στο χέρι
-Οι καιροί που o πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Ελλάκτορα –ο οποίος μεγαλούργησε με τις πλάτες της διαπλοκής και των Μπομπολαίων– χόρευε με τον Σουφλιά τσάμικο στα εργοτάξια πέρασαν ανεπιστρεπτί!


Μήπως ο Αλέξης θέλει την Εθνική να μεταμορφωθεί σε νέα Τράπεζα Αττικής;
-Μήπως ο Τσίπρας λέει όχι στην ιδιωτικοποίηση της τράπεζας για να χρηματοδοτεί την οικονομία (και συγκεκριμένους επιχειρηματίες) με… εντολές άνωθεν (βλέπε βοσκοτόπια και πολλά άλλα);


Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου