Όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο υπουργός Υγείας το έργο αυτό θα μπορέσει να γίνει χάρη στη δωρεά ύψους 11.000.000 ευρώ από την εταιρεία Costa Mare της οικογένειας Κωνσταντοπούλου, η σύμβαση της οποίας υπεγράφη νωρίτερα. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το υπουργείο Υγείας θα βάλει από την πλευρά του 15.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Συγκεκριμένα, η δωρεά, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά την πλήρη ανακατασκευή του κτιρίου συνολικής επιφάνειας περίπου 7.000 τετραγωνικών μέτρων και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία σύγχρονων αιθουσών διδασκαλίας, εργαστηρίων, γραφείων, αμφιθεάτρου, γυμναστηρίου και κοινόχρηστων χώρων. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης και εργασίας του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι άνθρωποί του στην παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας και στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Δείτε φωτογραφία από την υπογραφή της σύμβασης

Παράλληλα, τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες ανακατασκευής στο κτίριο που βρίσκεται πλησίον του Οίκου Αδελφών, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός». Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας, με συνολικό προϋπολογισμό 15 εκατομμυρίων ευρώ, συμβάλλοντας περαιτέρω στην αναβάθμιση των υποδομών του νοσοκομείου.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Κωνσταντακοπούλου»
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:
«Θα ήθελα, εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και της Ελληνικής Κυβέρνησης, να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και την Costamare για τη σημαντική αυτή δωρεά. Η προσφορά αυτή συνεχίζει την παρακαταθήκη του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ενός ανθρώπου που ξεχώρισε όχι μόνο για την επιχειρηματική του πορεία αλλά και για τη βαθιά κοινωνική του προσφορά. Με τη δωρεά των 11 εκατομμυρίων ευρώ από την Costamare και με επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας, προχωρούμε στην ανακατασκευή της Σχολής και του Οίκου Νοσηλευτών στον Ευαγγελισμό. Σε περίπου 18 μήνες από σήμερα, θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές κάτι το μοναδικό, διότι αυτά τα δύο κτίρια εδώ δεν είναι απλώς δύο κτίρια, είναι πρακτικά το σημείο που γεννήθηκε η νοσηλευτική στην Ελλάδα με τον τρόπο που την ξέρουμε και νομίζω ότι θα προσφέρουμε τεράστιο εύρος λειτουργιών, για το κορυφαίο νοσοκομείο της χώρας, που είναι ο Ευαγγελισμός. Ο κ. Κωνσταντακόπουλος δεσμεύτηκε, επίσης ότι θα δωρίσει όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό όταν ολοκληρωθεί η σχολή και δεν έχω παρά να τους εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη».
Από την πλευρά του, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος δήλωσε: