Τηλεφωνικός αριθμός που εμφανίζεται στο Don’t Look Up είναι στην πραγματικότητα ροζ γραμμή!

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας παραδέχθηκε ότι δεν είχε την παραμικρή ιδέα ότι η «γραμμή βοήθειας» που εμφανίζεται στην ταινία του Netflix αντιστοιχεί στην πραγματικότητα σε… ροζ γραμμή για τηλεφωνικό σεξ!

Μιλώντας στο Insider ο Άνταμ ΜακΚέι υποστήριξε ότι ήταν «καθαρό ατύχημα» το γεγονός ότι το συγκεκριμένο νούμερο περιλήφθηκε στην ταινία ως «γραμμή βοήθειας» της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) προκειμένου να διαχειριστεί το κοινό την είδηση ότι ένας αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη, ενώ οδηγεί στην πραγματικότητα σε ροζ γραμμή.

Η επίμαχη σκηνή του Don’t Look Up

Στην επίμαχη σκηνή, περίπου στα μισά του Don’t Look Up, o αστροφυσικόw Ράνταλ Μίντι, τον οποίο υποδύεται ο Λεονάρντι ΝτιΚάπριο, δίνει έναν τηλεφωνικό αριθμό, στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν για λίγη παρηγοριά οι πολίτες πριν από την πρόσκρουση του κομήτη και την καταστροφή της Γης: «Αυτή τη στιγμή, εκατομμύρια από εσάς έχετε τις ίδιες αμφιβολίες και ερωτήσεις σχετικά με τον κομήτη που πλησιάζει. Αυτός είναι ο λόγος που η BASH Cellular, σε συνεργασία με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, δημιουργεί μια νέα τηλεφωνική γραμμή, δωρεάν, για να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σας. Και ποιος ξέρει: Ίσως, απλώς ένας από τους επιστήμονές μας… μπορεί να είναι αυτός ο φίλος, στον οποίο όλοι πρέπει να στηριζόμαστε σε αβέβαιες στιγμές» λέει ο αστροφυσικός στην ταινία.

Δεν ήταν λίγοι οι θεατές του Don’t Look Up που έσπευσαν να τηλεφωνήσουν στο συγκεκριμένο νούμερο, το 1-800-532-4500 , από περιέργεια για να διαπιστώσουν έκπληκτοι ότι ήταν πραγματικό: «Καλώς ήρθατε στην πιο hot γραμμή της Αμερικής. Κύριοι, καυτές κυρίες περιμένουν να σας μιλήσουν. Πατήστε τώρα το ένα. Κυρίες, για να μιλήσετε με ενδιαφέροντα και συναρπαστικά αγόρια δωρεάν, πατήστε το δύο για να συνδεθείτε τώρα» έλεγε το αυτοματοποιημένο μήνυμα.