Ο δράστης εισέβαλε στην αίθουσα όπου ήταν σε εξέλιξη η εβδομαδιαία σύσκεψη του Υπουργού με τους Υφυπουργούς και άνοιξε πυρ, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από αυτό που συνέβη. Τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Υπουργού μας» ανέφερε η κρατική υπηρεσία σε ένα από τα δημόσια μηνύματά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ένοπλος είχε «ταμπουρωθεί» στο κτήριο και αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων κλήθηκαν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Στενός φίλος του Υπουργού, ο ένοπλος που τον σκότωσε

«Οι πληροφορίες που διαθέτουμε μέχρι στιγμής είναι ότι σήμερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος έχασε τη ζωή του σε μία ένοπλη επίθεση στο γραφείο του» είπε ο Ομέρο Φιγκερόα.

«Ο Μιγκέλ Κρους, ο φερόμενος ως δράστης, ήταν προσωπικός φίλος του Υπουργού», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι έχει συλληφθεί και διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί ποιο ήταν το κίνητρό του.

Ο Μέρα ήταν νομικός και ιδρυτικό μέλος του Σύγχρονου Επαναστατικού κόμματος, ενώ ανέλαβε Υπουργός Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων τον Αύγουστο του 2020.

Σε απευθείας μετάδοση η επίσημη ενημέρωση για το τραγικό περιστατικό: