Ανατροπή δεδομένων προκύπτει, κατά πληροφορίες, σχετικά με το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στο Νέο Κόσμο, είχε κλαπεί από την περιοχή της Νίκαιας και έφερε βαρύ οπλισμό.

Το αρχικό σενάριο ήθελε το συγκεκριμένο όχημα να είναι υποστηρικτικό της επιχείρησης των εκτελεστών των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Κορυδαλλό. Ωστόσο, οι έρευνες των Αρχών που ξεκίνησαν μετά τον εντοπισμό του, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το όχημα δεν ανήκε τελικά στους εκτελεστές, αλλά το είχαν κλέψει οι ίδιοι οι Ρουμπέτης και Μουζακίτης, καθώς το γενετικό υλικό που συνέλεξαν από τους χώρους του, ανήκε σε αυτούς τους δύο.

Μάλιστα, εικάζεται πως τα θύματα του Κορυδαλλού επρόκειτο να το χρησιμοποιήσουν για κάποιο συμβόλαιο θανάτου στην ευρύτερη περιοχή στην οποία βρέθηκε το αυτοκίνητο. Ωστόσο φαίνεται πως το υποψήφιο θύμα γνώριζε τις προθέσεις τους, τους πρόλαβε και σκοτώνοντάς τους πρόλαβε τη δική του εκτέλεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από τη Νίκαια τον Ιανουάριο. Η ιδιοκτήτριά του είχε δηλώσει αμέσως την κλοπή και μάλιστα είχε αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία που το είχε ασφαλίσει. Οταν εντοπίστηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, το αυτοκίνητο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ (το αυτοκίνητο είναι SUV και έφερε πλαστές πινακίδες) ειδοποιήθηκε η ιδιοκτήτρια η οποία παρέπεμψε την Αστυνομία στην ασφαλιστική εταιρεία.

Εκπρόσωποι της τελευταίας πήγαν στο σημείο με κλειδιά και όταν άνοιξαν το αυτοκίνητο βρέθηκαν μπροστά σε δύο καλάσνικοφ, τρία περίστροφα, μία χειροβομβίδα, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως.

Το περιεχόμενό του παρελήφθη από την αστυνομία και τα όπλα υποβλήθηκαν σε βαλλιστική εξέταση.

Διαβάστε περισσότερα