Το 6ο Diversity in Business Conference 2024, που διοργανώνεται από το Σωματείο ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων σε συνεργασία με την Boussias Events, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σε συνέχεια των πέντε επιτυχημένων διοργανώσεων, το φετινό συνέδριο επικεντρώνεται στην υιοθέτηση και εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών ένταξης και ενσωμάτωσης στο επιχειρησιακό περιβάλλον. Στόχος είναι η ανάδειξη των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και η εξερεύνηση δημιουργικών προσεγγίσεων σε κρίσιμους τομείς που σχετίζονται με τη Διαφορετικότητα, οι οποίοι βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Tο συνέδριο στοχεύει να προάγει το διάλογο και να προσφέρει λύσεις για την ενίσχυση της διαφορετικότητας στο επιχειρηματικό περιβάλλον, αποτελώντας μια μοναδική ευκαιρία για επαγγελματίες όλων των κλάδων να ανταλλάξουν απόψεις και να εμπλουτίσουν τη στρατηγική τους για μια πιο συμπεριληπτική και ισότιμη επιχειρησιακή κουλτούρα.

Στο 6th Diversity in Business Conference 2024, θα παρουσιαστούν οι βέλτιστες πρακτικές ενσωμάτωσης στο επιχειρησιακό περιβάλλον, ενώ θα ανοίξει ο διάλογος γύρω από δύσκολα και επίκαιρα θέματα που αφορούν τη Διαφορετικότητα στην Ελλάδα. Η εκπαίδευση παραμένει στο επίκεντρο, με στόχο και την προώθηση της κοινωνικής συνοχής.

Keynote speaker της εκδήλωσης θα είναι η Helene Banner, Σύμβουλος για την Ηγεσία και τη Διαφορετικότητα, Εκπρόσωπος Τύπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένα στελέχη από τον πολιτικό, αθλητικό και καλλιτεχνικό κόσμο, όπως ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης Γιώργος Καπελλάκης, o Παραολυμπιονίκης Στίβου Θανάσης Τσιβίλης, ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Κατερίνα Πατσογιάννη, η Δρ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γιώργος Σταμάτης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, η  Μιλένα Αποστολάκη και η Τζένη Μελιτά. Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες της κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής.

Στην Ελλάδα, η υλοποίηση της Χάρτας Διαφορετικότητας πραγματοποιείται από το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Σήμερα, περισσότεροι από 300 οργανισμοί και επιχειρήσεις στη χώρα, εκπροσωπώντας πάνω από 90.000 εργαζόμενους, έχουν υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενσωματώνοντας στην καθημερινή τους λειτουργία πρακτικές που προάγουν την αποδοτική ένταξη εργαζομένων από διαφορετικά υπόβαθρα. Ανάμεσα στους υπογράφοντες ξεχωρίζουν σημαντικοί οργανισμοί όπως ο Όμιλος ΟΤΕ, η ΑΒ Βασιλόπουλος, η Eurolife FFH, η EY, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, η MASTERCARD, η Pfizer, η Coca Cola 3E, το ΠΛΑΙΣΙΟ, ο ΟΠΑΠ, η ERGO Ασφαλιστική, η JTI, η Sanofi η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ και η Teleperformance Greece, μεταξύ άλλων. Η Χάρτα Διαφορετικότητας υποστηρίζεται από σημαντικούς φορείς, όπως η Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο ΣΕΒ, η ΚΕΔΕ, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και ο Δήμος Αθηναίων, οι οποίοι συμβάλλουν στην ενίσχυση της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού και ισότιμου εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αθηναίων, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αθήνα 9.84, ο Easy 97.2, ο Rythmos 94.9, το Mad Radio 106.2, το Mad TV και το Newsbeast.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.diversityconference.gr.

Διαβάστε ακόμη: