Η Walt Disney Company απέσυρε τα σχέδιά της για επένδυση σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την κατασκευή μιας νέας πανεπιστημιούπολης στη Φλόριντα. Η ανατροπή έρχεται στο… παράπέντε εν μέσω μιας κλιμακούμενης διαμάχης μεταξύ του κολοσσού της ψυχαγωγίας και της κυβέρνησης της πολιτείας υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών με επικεφαλής τον Ρον Ντε Σάντις.

Το σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία συγκροτήματος γραφείων ιδιοκτησίας της Disney στην λίμνη Νόνα, κοντά στο Ορλάντο, που θα στέγαζε περίπου 2.000 υπαλλήλους της εταιρείας.

Το γραφείο του Ντε Σάντις χαρακτήρισε ότι η ανακοίνωση “δεν αποτελεί έκπληξη”.

Η ακύρωση των σχεδίων ανακοινώθηκε με εσωτερικό email στους εργαζόμενους την Πέμπτη. Το email, σύμφωνα με το BBC News, ανέφερε ότι η απόφαση της εταιρείας ήταν το αποτέλεσμα «σημαντικών αλλαγών» που έχουν λάβει χώρα από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η πρόθεσή της για την επένδυση.

Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Josh D’Amaro, επικεφαλής του τμήματος θεματικών πάρκων της Disney, αναφέρθηκε επίσης στην “αλλαγή των συνθηκών των επιχειρήσεων”.

Αν και το email δεν αναφέρεται σε πολιτική ή τον κ. Ντε Σάντις, έχει ερμηνευτεί ότι παραπέμπει σε αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των νομοθετών της Disney και της πολιτείας της Φλόριντα.

“Η Disney ανακοίνωσε τη δυνατότητα δημιουργίας μιας πανεπιστημιούπολης στη λίμνη Νόνα πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Τίποτα δεν προέκυψε ποτέ από το έργο και η πολιτεία δεν ήταν βέβαιη εάν θα πραγματοποιηθεί”, ανέφερε το γραφείο του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων σε σχετική δήλωση. «Δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων της εταιρείας, της πτώσης της τιμής της μετοχής στην αγορά, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι θα αναδιαρθρώσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και θα ακυρώσουν τις ανεπιτυχείς επιχειρήσεις» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Η πανεπιστημιούπολη Lake Nona, θα ήταν ένα νέο σπίτι για τους υπαλλήλους στο μυστικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης θεματικών πάρκων της εταιρείας, γνωστοί ως Imagineers, οι οποίοι κλήθηκαν να μετακομίσουν από την Καλιφόρνια στη Φλόριντα.