Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν απεγνωσμένα τη νίκη στο παιχνίδι με τον Βόλο για να πάει ήρεμος στο ντέρμπι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό και την πήρε. Κατάφερε να κερδίσει 3-1, αλλά για ακόμα μία φορά έπρεπε να πάρει βοήθεια για να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς.

Ο ΝΠΣ Βόλος άρχισε δυναμικά το παιχνίδι, προηγήθηκε με τον Κιάκο στο 11′ και κάθε αντεπίθεση του δημιουργούσε επικίνδυνες προϋποθέσεις για την εστία του Πασχαλάκη. Το 0-2 έμοιαζε περισσότερο πιθανό παρά η ισοφάριση, με την εικόνα των παικτών του Πάμπλο Γκαρσία.

Εκεί χρειάστηκε η συμβολή του Τζήλου, ο οποίος στο 28′ διέκρινε χέρι στην απομάκρυνση με το στήθος του Ριένστρα, μετά από κόρνερ του Τζόλη και «τακουνάκι» του Σβιντέρσκι. Ο παίκτης του Βόλο δεν απομάκρυνε αντικανονικά, όμως ο Τζήλος σφύριξε αμέσως, ενώ και ο Μανούχος από το VAR δεν έφερε αντίρρηση, παρότι με τα ριπλέι έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει τι είχε συμβεί.

Η ισοφάριση πριν τη λήξη του ημιχρόνου ηρέμησε κάπως τα πνεύματα και στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ βρήκε άλλα δύο γκολ από τον Ίνγκασον και τον Κρμέντσικ και επικράτησε του ΝΠΣ Βόλου με 3-1. Δεν βελτιώθηκε πολύ ο ΠΑΟΚ, απλώς ήταν υποφερτός και βοηθήθηκε από τη μαζική προώθηση των παικτών του ΝΠΣ Βόλου, οι οποίοι έπαιζαν πολύ ψηλά στο γήπεδο σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Σαν συνολική λειτουργία, ο ΠΑΟΚ ήταν ανύπαρκτος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βελτιώθηκε στην επανάληψη.

Τα γκολ

Ο ΝΠΣ Βόλος προηγήθηκε στο 11′. Ο Σάντσες γέμισε στην περιοχή, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Κιάκο, εκείνος σούταρε και με σκαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

O ΠΑΟΚ ισοφάρισε δια… της πλαγιάς οδού στο 28′. Ο Τζόλης εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Σβιντέρσκι έπιασε τη μπάλα με το τακουνάκι, ο Ριένστρα απομάκρυνε αλλά ο Τζήλος διέκρινε… χέρι. Από το VAR ο Μανούχος δεν έφερε αντίρρηση και ο Σβαμπ εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1. Πάντως στο ριπλέι δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση.

Η ανατροπή συντελέστηκε στο 65′, πάλι από στημένο. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, κεφαλιά του Σβιντέρσκι στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο ο Ίνγκασον σκόραρε με νέα κεφαλιά.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 89′ από τον Κρμέντσικ, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ, πλάσαρε, ο Κλέμαν απέκρουσε προσωρινά αλλά ο στράικερ του ΠΑΟΚ με δεύτερη επαφή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία) : Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Περέιρα(46′ Βιεϊρίνια), Εσίτι (46′ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Ουάρντα (85′ Ντάγκλας Αουγκούστο), Τζόλης (78′ Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (68′ Κρμέντσικ)

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπες) : Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο (85′ Ντεντάκης), Μήτογλου, Σάντσες, Ριένστρα, Κιάκος (68′ Μαρτίνες), Μπαρτόλο, Περέα (63′ Νίνης), Ρενάτο, Δουβίκας