Νέα κέρδη για τη ΝΔ – της τάξης της μισής μονάδας, σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Απριλίου – και τον ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε η μεταπασχαλινή έρευνα της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι. Το κυβερνών κόμμα έχει πλέον «οροφή» το 35,9%, δηλαδή ποσοστό σχεδόν 3 μονάδων παραπάνω σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε 2 μονάδες αύξηση στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη να εμφανίζεται κολλημένος στο 12%. Μάλιστα και σε αυτή τη μέτρηση, διαπιστώνεται θετική δημοσμσκοπική υποδοχή της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Με κατανομή των αναποφάσιστων, η ΝΔ «γράφει» 33% στην εκτίμηση ψήφου (είχε 33,1% το 2019), ο ΣΥΡΙΖΑ στο 16% και το ΠΑΣΟΚ στο 12,5%. Παρότι μαθηματικά δεν έχουν κλείσει οι μάχες για τη 2η και την 4η θέση, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Ελληνική Λύση διατηρούν ξεκάθαρο δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι αν ληφθεί υπόψη το εύρος των ποσοστών των κομμάτων (άνω και κάτω όριο) όλοι πλην των «Πατριωτών» έχουν πιθανότητες να περάσουν το όριο του 3%. Σημειώνεται πάντως ότι μόλις το 68% δηλώνει απόλυτη βεβαιότητα για την ψήφο του – πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει χώρος για ανατροπές τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου. Έχει ενδιαφέρον ότι την μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι θα πάνε να ψηφίσουν έχουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – 81% – και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, με 80%.

Δείτε την έρευνα: 

Pulse-2
Pulse-3
Pulse-4
Pulse-5
Pulse-6
Pulse-7
Pulse-8
Pulse-9
Pulse-10
Pulse-11
Pulse-12
Pulse-13
Pulse-14
Pulse-1