Σημαντική είναι η αποδοχή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην κοινωνία, καθώς οκτώ στους δέκα (82%) πολίτες απάντησαν ότι θα το κάνουν, εν αντιθέσει με το 16% που έδωσε αρνητική απάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 61% απαντά «σίγουρα ναι».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η πλειοψηφία των πολιτών (35%) ζητάει την άμεση χαλάρωση των μέτρων (σε αντίθεση με το 24% πριν από ένα μήνα), το 34% ζητεί «μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων» (ήταν 39%) και ακολουθεί με 17% η απάντηση «παράταση για όσο χρειαστεί» (ήταν 29%).

Το 42% ζητεί το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, το 30% τα σχολεία και το 14% τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Μοιρασμένη είναι η αξιολόγηση της κυβέρνησης (47% θετικά και 47% αρνητικά) όσον αφορά στην αξιολόγηση της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας.

dimoskopisi-pulse-empistosyni-sta-emvolia-koposi-apo-to-lockdown0

Αναφορικά με την αξιωματική αντιπολίτευση, το ισοζύγιο είναι αρνητικό, καθώς το 62% δίνει αρνητική απάντηση.

dimoskopisi-pulse-empistosyni-sta-emvolia-koposi-apo-to-lockdown1

Το 59% δηλώνει ότι τον ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ενώ το 15% δίνει αρνητική απάντηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο ανεβαίνουν σε ηλικιακές ομάδες, τόσο μεγαλώνει η ανησυχία.

dimoskopisi-pulse-empistosyni-sta-emvolia-koposi-apo-to-lockdown2

Το 24% εκτιμά ότι περισσότερο στην αύξηση των κρουσμάτων συνέβαλε η «χαλαρή τήρηση των μέτρων και περιορισμών», το 20% οι «διαδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις», το 18% ο «ανεπαρκής έλεγχος μέτρων και περιορισμών», το 10% οι «νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού» και το 6% οι «μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι». Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας στους πέντε (22%) απαντά ότι δεν γνωρίζει.

dimoskopisi-pulse-empistosyni-sta-emvolia-koposi-apo-to-lockdown3

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.