Αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις η επιτυχία του ταξιδιού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, όπως κατέγραψε η μέτρηση της Metron Analysis για το Mega: Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει άνοδο – και εμφανίζεται στα όρια της αυτοδυναμίας ( για τον β! γύρο των εκλογών, που θα γίνουν με το σύστημα ενισχυμένης αναλογικής) , ενώ άνοδο έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποτυπώνεται με 25,7% στην εκτίμηση ψήφου.

Αντίθετα, πτώση εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που καταγράφεται μεν 15% στην εκτίμηση ψήφου, αλλά – όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Μetron Analysis Στράτος Φαναράς κατά την παρουσίαση – είχε μετρηθεί ακόμα και στο 17% σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Απέδωσε δε την εξέλιξη αυτή στο γεγονός ότι μία μερίδα των ψηφοφόρων που βρίσκεται ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ένιωσε ικανοποίηση με την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

Η ικανοποίηση σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ αποτυπώνεται και στο ερώτημα για πορεία της χώρας: Μειώθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες το ποσοστό εκείνων που απάντησαν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση – παρότι παραμένουν πλειοψηφία με 54% – ενώ αυξήθηκαν κατά οκτώ μονάδες εκείνοι που δηλώνουν ότι η χώρα βαδίζει στην σωστή κατεύθυνση.