Στις 22,8 μονάδες ανεβάζει την διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η GPO, στη δημοσκόπησή της που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star. Στην εκτίμηση ψήφου  η ΝΔ  «γράφει» 42% και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία μονάδα , πέφτοντας στο 19%. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται – σύμφωνα με την εκτίμηση της εταιρείας – σταθερό στο 11,5% στην εκτίμηση ψήφου, στο 7% το ΚΚΕ , στο 4% η Ελληνική Λύση, στο 3,3% η Πλεύση Ελευθερίας και στο 3% η Νίκη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της GPO, τόσο οι Σπαρτιάτες, που καταγράφονται με 2,5% στην πρόθεση ψήφου, όσο και το ΜεΡΑ25 που «γράφει» 2,3% μένουν εκτός Βουλής.

Μέ βάση την εκτίμηση για επτακομματική Βουλή, η ΝΔ  κατακτά άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 162 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ  μένει στις 55 και το ΠΑΣΟΚ με 33. Με βάση τα δεδομένα της μέτρησης, το ΚΚΕ θα έχει 20 έδρες, η Ελληνική Λύση 12 και από 9 έδρες η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη.

Θετική άποψη έχει το 55% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεύτερος σε δημοτικότητα εμφανίζεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 43,2%, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,9% με τέταρτο τον Αλέξη Τσίπρα που καταγράφει 28,5% θετικές γνώμες.

Δείτε την έρευνα: