Καμπανάκια για την κυβέρνηση, αλλά και ανησυχητικά ευρήματα για την αντιπολίτευση περιέχει το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Υπενθυμίζεται, ότι στο α’ μέρος της έρευνας της Alco, που παρουσιάστηκε χθες, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 23,7%, διατηρώντας άνετο προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει δεύτερο κόμμα ανεβάζοντας τα ποσοστά του σε σχέση με τις ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας 13,2%. Τρίτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση με 9,9%, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1%.

Το β’ μέρος της δημοσκόπησης εξετάζει την άποψη των πολιτών σε σχέση με το επιτελικό κράτος, τα μηνύματα των ευρωεκλογών και τον βαθμό ικανοποίησής τους από το κράτος. Ωστόσο, αν τα μηνύματα για την κυβέρνηση δεν είναι ενθαρρυντικά, δεν υπάρχει αντίπαλος. Και τούτο γιατί τα ευρήματα είναι πολύ πιο ανησυχητικά για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Alco: Δεν λειτουργεί το επιτελικό κράτος

Σχεδόν 7 στους 10 (ποσοστό 69%) πιστεύουν ότι δεν λειτουργεί το επιτελικό κράτος. Στον αντίποδα το 23% θεωρεί ότι λειτουργεί

Alco: Ανασφαλείς οι πολίτες από τη λειτουργία του Κράτους

Οι πολίτες σε ποσοστό 49% δεν αισθάνονται «καθόλου ασφαλείς» από την λειτουργία του κράτους. Το 29% απαντά «λίγο», αρκετά λέει το 19%, πολύ μόλις το 3%.

Alco: Βαθμός ικανοποίησης από την κυβέρνηση

Καθόλου ικανοποιημένοι από την απόδοση κυβέρνησης δηλώνουν πάνω από τους μισούς (ποσοστό 51%). Σχεδόν ένας στους 3 (ποσοστό 29%) δηλώνουν λίγο ικανοποιημένοι, ενώ 18% απαντά πολύ και αρκετά.

Alco: Η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών

Τέλος, το 67% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν πήρε το μήνυμα διαμαρτυρίας των ευρωεκλογών, έναντι 28% που θεωρεί ότι το έλαβε.

Alco: Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική πιστεύει το 54%

Απογοητευτικά είναι όμως τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Είναι ενδεικτικό ότι πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες, (ποσοστό 54%) πιστεύει ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική. Στο υπόλοιπο ποσοστό, το αποτέλεσμα είναι ενθαρρυντικό είναι μόνο για το ΠΑΣΟΚ καθώς το 14% πιστεύει ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική. Αντιθέτως, μόλις το 4% εκτιμά ότι εναλλακτική λύση μπορεί να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ίδιο ποσοστό (4%) θεωρεί ότι η Ελληνική Λύση θα μπορούσε να είναι αξιόπιστη εναλλακτική.

Διαβάστε ακόμη: