«Θα τερματίσουμε την εξάρτησή μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Ο νέος σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου συμβάλλει στην απελευθέρωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από την εργαλειοποίηση του αερίου από τη Ρωσία», σημείωσε ο κ. Μισέλ και συμπλήρωσε στον χαιρετισμό του:

«Πιστεύω ακράδαντα ότι βλέπουμε μία νέα ανατολή στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης.

Εδώ, σήμερα (03/05), βλέπουμε ξεκάθαρες αποδείξεις για το μέλλον και την καινούργια τάξη πραγμάτων, σε αυτή την πόλη, με αυτό τον νέο τερματικό σταθμό για LNG, ο οποίος θα συμβάλλει στη διαφοροποίηση των πηγών στον εφοδιασμό μας, την ενίσχυση των ενεργειακών υποδομών και τη σταδιακή απεξάρτησή μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, κάτι που θα μας κάνει πιο ισχυρούς και ασφαλείς.

Αυτό το έργο συνδράμει σημαντικά στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους μακροπρόθεσμους στόχους μας αναφορικά με την κλιματική αλλαγή».

«Πρόκειται για μία γεωπολιτική επένδυση κατά τη διάρκεια μίας κρίσιμης γεωπολιτικής συγκυρίας. Αντανακλά όσα πρέπει να κάνουμε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό που θα προσδώσουν εφοδιαστική ασφάλεια στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία και σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής», επεσήμανε εν συνεχεία ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η ανάρτηση του Σαρλ Μισέλ: