Οι ειδικοί και οι ιστορικοί του Έλβις Πρίσλεϊ γνωρίζουν εδώ και καιρό για μία συλλογή κοσμημάτων, την οποία ο τραγουδιστής είχε διαβιβάσει στον εκπρόσωπό του, τον Συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ.

Τόσο οι συλλέκτες όσο και οι θαυμαστές του, έχουν περάσει δεκαετίες ψάχνοντας για τα αντικείμενα, τα οποία θεωρούνταν χαμένα. Η Μπριγκίτε Κρους, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της “GWS Auctions” βρήκε και συγκέντρωσε τα κομμάτια, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν για πρώτη φορά.

Διακόσια αντικείμενα, μεταξύ των οποίων χρυσά δαχτυλίδια, μανικετόκουμπα, ρολόγια και αλυσίδες, θα βγουν σε δημοπρασία την 27η Αυγούστου. Στα αντικείμενα περιλαμβάνεται, επίσης, και η κιθάρα που έπαιξε ο Πρίσλεϊ, κατά τη διάρκεια του περίφημου τηλεοπτικού αφιερώματος “Comeback”, το 1968.

Η πρώην σύζυγος του Πρίσλεϊ, Πρισίλα, συνεργάστηκε με την Κρους για τη συλλογή, αν και η Πρισίλα «δεν έχει κανένα από αυτά τα κομμάτια στην κατοχή της», όπως επεσήμανε.

«Σίγουρα μού φέρνουν αναμνήσεις. Κυκλοφορούσε ένα ανέκδοτο, ότι ο Έλβις αγόραζε ή παράγγελνε κοσμήματα για τον Πάρκερ, επειδή ο Τομ είχε ήδη όλα όσα χρειαζόταν και δεν ξέραμε τι άλλο να τού πάρουμε», τόνισε η Πρισίλα Πρίσλεϊ, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Έλβις Πρίσλεϊ

Η Πρισίλα Πρίσλεϊ υποστήριξε ότι αισθανόταν προστατευτική με τα αντικείμενα, επειδή σχεδίασε κάποια από αυτά, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων με το λογότυπο των TCB, των μουσικών που αποτελούσαν τον «πυρήνα» του ρυθμικού τμήματος της συνοδευτικής μπάντας του Πρίσλεϊ, στα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Το “TCB ” σήμαινε “taking care of business”, αγαπημένη έκφραση του «βασιλιά της Rock N’ Roll».

Η Πρισίλα Πρίσλεϊ στήριξε εν μέρει τη διαδικασία της δημοπρασίας, διότι είχε κουραστεί να βλέπει τόσα πολλά ψεύτικα αντικείμενα του Έλβις, προς πώληση.

«Υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα εκεί έξω, τα οποία δεν είναι αυθεντικά και αυτό με ανησυχεί. Θέλω να γνωρίζω σίγουρα ότι αυτά τα αντικείμενα, θα καταλήξουν σε κάποιον που θα τα φροντίσει και θα τα αγαπήσει», ολοκλήρωσε.