Χώρισαν οι δρόμοι του Δημήτρη Ιτούδη με τη Φενερμπαχτσέ.  Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο τουρκικό πρωτάθλημα (με 81-80 στο ντέρμπι με την Εφές) και η τέταρτη διαδοχική σε Τουρκία και Euroleague, αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της γενικευμένης δυσαρέσκειας που υπήρχε εδώ και καιρό στις τάξεις της διοίκησης της τουρκικής ομάδας για τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, παρ’ ότι υπάρχει συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με την εκδοχή τουρκικών Μέσων, μάλιστα, η αρχική αφορμή που ο Ιτούδης ήταν υπ’ ατμόν, ήταν ένα επεισόδιο με έναν γειτονά του τον περασμένο Ιούνιο για μία θέση πάρκινγκ. Ο γείτονάς του τον κατήγγειλε για προσβολή του τουρκικού έθνους, κάτι που πήρε διαστάσεις εκείνες της ημέρες στην γειτονική χώρα, με τον Ιτούδη να δικαιώνεται αφού η εισαγγελία αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη και τον προπονητή να τονίζει πως ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο καθώς νιώθει «αγάπη για την Τουρκία».

Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει πως υπήρξε εξέλιξη στην έρευνα για «εξύβριση» και όχι για «προσβολή του τουρκικού έθνους» και γι’ αυτό εικάζει πως η Φενέρ, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, αποφάσισε να τελειώσει την συνεργασία της με τον Ελληνα προπονητή, κάτι που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί βέβαια επίσημα.

Πηγές που πρόσκεινται στον τουρκικό σύλλογο αναφέρουν ότι οι διοικούντες της Φενέρ ήταν δυσαρεστημένοι με τον δις πρωταθλητή Ευρώπης και μετά την πρώτη του σεζόν (όταν η ομάδα έμεινε εκτός Final 4 κι έχασε και το πρωτάθλημα) και είχαν διατυπώσει εσωτερικά τις ενστάσεις τους για το αν θα έπρεπε να παραμείνει παράλληλα και στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας και να την καθοδηγήσει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Παρ’ αυτά και με δεδομένο ότι στο συμβόλαιό του δεν υπήρχε όρος που του απαγόρευε την παράλληλη συνεργασία με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (ήταν ήδη ομοσπονδιακός πριν προσληφθεί στην Φενέρ), κρίθηκε να του δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης και να κριθεί από την πορεία της ομάδας στην τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, οι τρεις ήττες που έχει κάνει η Φενερμπαχτσέ στο τουρκικό πρωτάθλημα, το αρνητικό ρεκόρ στην Euroleague (12η με 6 νίκες και 7 ήττες, ενώ πέρυσι μετά την 13η αγωνιστική είχε 10 νίκες και 3 ήττες), αλλά και οι φημολογούμενες κακές σχέσεις με παίκτες (Ντόρσεϊ και Καλάθη), φαίνεται ότι έγγειραν την πλάστιγγα προς την πλευρά της άμεσης απομάκρυνσής του από τον πάγκο, χωρίς να του δοθεί μεγαλύτερη πίστωση χρόνου.

Κάπως έτσι και μέσα σε σχεδόν δύο μήνες, ο πλέον πετυχημένος Έλληνας προπονητής έχασε δύο δουλειές, στις οποίες είχε συμβόλαιο μέχρι το 2024 (στον πάγκο της Εθνικής ομάδας) και το 2025 (με την Φενερμπαχτσέ) αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη: