Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Ήμελλος, σε ηλικία 57 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό.

Έδωσε σκληρή μάχη για την υγεία του, επί δύο ολόκληρα χρόνια συνεχίζοντας να δουλεύει στο θέατρο και στην τηλεόραση. Από τον προηγούμενο γάμο του είχε ένα γιο ο οποίος βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό του στην περιπέτεια της υγείας του.

Ο ηθοποιός είχε διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο της υποκριτικής κι έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό μέσα από τον ρόλο του «αστυνόμου Φριαγκιαδάκη» στον «Σασμό».  Γεννημένος στις 12 Ιουνίου 1967 στην Κυψέλη της Αθήνας, ο Δημήτρης Ήμελλος είχε καταγωγή από τη Νάξο, συγκεκριμένα από τα χωριά Φιλώτι και Απείρανθο. Μεγάλωσε σε μια μεγάλη οικογένεια με τέσσερα παιδιά και συχνά αναφερόταν στον γιο του ως «το πολυτιμότερο δώρο της ζωής του».

Αν και ξεκίνησε σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών, σύντομα ακολούθησε το πάθος του για το θέατρο. Σπούδασε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και ολοκλήρωσε τη φοίτησή του στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη. Η καλλιτεχνική του πορεία τον οδήγησε στη Μόσχα, όπου εξειδικεύτηκε στη σκηνοθεσία, σπουδάζοντας στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (ΓΚΙΤΙΣ).

Ο Δημήτρης Ήμελλος στον ρόλο του «Αντώνη Φραγκιαδάκη» στον «Σασμό»

Η θεατρική του καριέρα περιλάμβανε συνεργασίες με κορυφαίους σκηνοθέτες και συμμετοχές σε παραστάσεις όπως οι «Οιδίπους επί Κολωνώ», «Μήδεια», «Πέρσες», «Ερωτόκριτος» και «Ταρτούφος». Από το 2001 έως το 2007 ήταν μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, υπό την καθοδήγηση του Στάθη Λιβαθινού.

Το 2001 έγινε ο πρώτος ηθοποιός που τιμήθηκε με το Βραβείο Χορν για την ερμηνεία του στη «Φρεναπάτη». Το 2005 βραβεύτηκε με το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας του περιοδικού Αθηνόραμα για τον ρόλο του στον «Μολιέρο».

Στην τηλεόραση, ο Δημήτρης Ήμελλος ξεχώρισε με τις ερμηνείες του σε δημοφιλείς σειρές, όπως «Το 10», «Σασμός», «Καρυωτάκης» και «Άγιος Παΐσιος». Στον κινηματογράφο, κέρδισε τις εντυπώσεις με ταινίες όπως το «Bank Bang», το «Delivery» και ο «Ράφτης».