Τα στοιχεία που οδήγησαν στην παράταση του lockdown έως τις 8 Μαρτίου στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη ζήτησε ο δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Μανδαλιανός επικοινώνησε με τον κ. Αρκουμανέα προκειμένου να ζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή. Ο δήμαρχος ζήτησε να μάθει τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος, τα οποία στάθηκαν αφορμή για αυστηρά υγειονομικά μέτρα, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του σχετικά με την αποτελεσματικότητα του τοπικού lockdown, σε μια περιοχή όπου ζουν 150.000 πολίτες που μετακινούνται καθημερινά εντός κι εκτός δήμου για εργασία. Ο κ. Αρκουμανέας από την πλευρά του δεσμεύτηκε πως θα δώσει στον δήμαρχο λεπτομερείς απαντήσεις με όλα τα στοιχεία.

«Είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας, οι οποίοι δοκιμάζονται οικονομικά και ψυχολογικά από τα παρατεταμένα αυστηρά υγειονομικά μέτρα και αναζητούμε απαντήσεις για τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται για τον τόπο μας» επισήμανε ο κ. Μανδαλιανός, εν αναμονή της επικείμενης ενημέρωσής του από τον ΕΟΔΥ.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.