«Δεν τον γνωρίζω καν. Ούτε εντός, ούτε εκτός χειρουργείου τον έχω δει ποτέ. Σε τέτοια νευροχειρουργική επέμβαση, δε θα έμπαινε ποτέ μέσα. Το ακούω ότι ήταν παρών σε επεμβάσεις, ποτέ παρουσία μου. Καμία σχέση, καμία συνεργασία μαζί του, δεν έχω παραπέμψει ποτέ ασθενείς μου σε αυτόν». Αυτό ανέφερε σήμερα, στην απολογία του, στη δίκη του «ψευτογιατρού» κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός και φέρει την ιατρική ιδιότητα.

Ο συγκεκριμένος γιατρός συγκαταλέγεται στη λίστα με τους συγκατηγορούμενους του «ψευτογιατρού» η αλλιώς γνωστού ως …Dr Kontos καθώς συμμετείχε σε χειρουργείο ασθενούς στον οποίο αφαιρέθηκε πλευρό και του τοποθετήθηκε ένα σίδερο, με αποτέλεσμα, όπως ο ίδιος ο ασθενής έχει καταθέσει, μετά την επέμβαση ο ίδιος να μείνει ανάπηρος σε ποσοστό 85%. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορίες έχουν απαγγελθεί στον «ψευτογιατρό» τον πρώην υπουργό και δυο ακόμη γιατρούς.

Απολογούμενος για αυτή την υπόθεση στο δικαστήριο, ο πρώην πολιτικός αρνήθηκε κάθε σχέση με τον «ψευτογιατρό» βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης. «Αισθάνομαι άβολα, πρέπει να απολογηθώ για ένα απολύτως επιτυχημένο χειρουργείο» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός για να προσθέσει: «Συμφώνησα να χειρουργηθεί ο ασθενής, ήταν επιβεβλημένη η επέμβαση για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του εκεί. Την παραμονή τον είχα ενημερώσει παρουσία της συζύγου του. Ήταν μία άκρως επιτυχημένη επέμβαση. Σε λιγότερο από δέκα μέρες ήταν σπίτι του. Αφαιρέθηκε μέρος δεξιάς πλευράς. Η αφαίρεση πλευράς δεν αποτελεί ακρωτηριαστική επέμβαση. Από Β Παγκόσμιο και μετά ενδείκνυται και εφαρμόζεται για ευστάθεια και αναπνευστική δεινότητα ασθενούς».

Ακόμη, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ο «ψευτογιατρός» ήταν παρών στο επίμαχο χειρουργείο. «31 χρόνια θωρακοχειρουργός, με ακηλίδωτη καριέρα, δυστυχώς για μένα έχω δει τη φωτογραφία μου και το όνομα μου να παίζει σε εφημερίδες. Πολύ βαρύ για μένα» είπε ο ίδιος για να προσθέσει: «Έχω δεχτεί δεκάδες κλήσεις ασθενών μου που με ρωτούσαν τι και πως, ήθελαν να καταθέσουν για εμένα».

Δολοφόνο αποκάλεσαν τον «Dr. Kontos» συγγενείς θυμάτων του – Τι είπε ο ψευτογιατρός στην απολογία του

«Ποτέ δεν προσπάθησα να κάνω κακό σε κανέναν άνθρωπο. Το μόνο που προσπάθησα να κάνω είναι να τους βοηθήσω. Δεν πίεσα κανέναν να ακολουθήσει κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε. Η συγνώμη μου είναι πλατιά όσο ο ουρανός αλλά εγώ δε μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου» ανέφερε σήμερα στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός», ο οποίος δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών, κατά βάση καρκινοπαθών, αλλά και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας!

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του (η οποία συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα) αρνήθηκε ότι έλεγε στα θύματα του πως… θεραπεύσατε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ακόμη και τον Σουμάχερ! Η στάση του αυτή προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση συγγενούς θύματος, που τον αποκάλεσε ψεύτη και αποχώρησε από την αίθουσα. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο…. Dr Kontos αποδοκιμάστηκε εκ νέου με συγγενείς θυμάτων του να τον αποκαλούν «δολοφόνο»!

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της σημερινής απολογίας του ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας εάν επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη. «Δεν πιστεύω ότι έχω κάνει κακό σε κάποιον άνθρωπο. Δεν απολογούμαι, αλλά εξομολογούμαι, απέναντι μου βλέπω τους γονείς μου, τους παππούδες μου, τους πνευματικούς μου πατέρες και τους βλέπω να με ρωτάνε γιατί το κάνες αυτό;» απάντησε ο 50χρονος κατηγορούμενος και συμπλήρωσε: «Και δε μπορώ να τους πω κάτι, δε μπορώ να τους πω ότι παρέβην τις αρχές που με μεγάλωσαν, ενώ με έμαθαν να είμαι άνθρωπος της προσφοράς, υστερόβουλος.

Βρίσκομαι απολογούμενος αλλά χειρότερος κριτής είμαι εγώ, εγώ πρώτος δε μπορώ να με συγχωρήσω, έκανα τα αντίθετα από αυτά που με έμαθαν, ολίσθησα, άφησα το ψέμα να μπει στη ζωή μου. Κατέστρεψα τη ζωή μου και των ανθρώπων που με αγαπάνε. Ποτέ δεν επεδίωξα να κάνω κακό σε κανέναν. Πίστεψα ότι με τη βότανο θεραπεία, μόνο αυτό έκανα εγώ, τους βοηθούσα. Ποτέ δε διέκοψα θεραπεία, ποτέ δεν έβαλα το μαχαίρι στο λαιμό κανενός. Εγώ σαν άνθρωπος έπεσα και οφείλω να σηκωθώ.

Είμαι θλιμμένος, κατακερματισμένος, για όλους όσοι βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα, γιατί όλοι αυτοί είναι εδώ για τα σφάλματα τα δικά μου. Συμπάσχω με όλες τις οικογένειες και τους συγγενείς που έχουν στραφεί εναντίον μου. Δε μπορώ να τους ζητήσω συγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγνώμη, δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν».

Ο 50χρονος δέχθηκε ερωτήσεις και από την πρόεδρο της έδρας για κάθε μία από τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει. Σε κάποιες περιπτώσεις έδωσε τη δική του εκδοχή για τις επαφές που είχε με καρκινοπαθείς και τους συγγενείς του ενώ υπήρξαν και κάποιες υποθέσεις που ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει καθόλου τα θύματα ή τους συγγενείς τους. «Υπάρχουν 500 άτομα που έχω βοηθήσει, πάντα αφιλοκερδώς πάντα με σκοπό να κάνω καλό», είπε ο κατηγορούμενος. Μάλιστα, ανέφερε πως οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του δεν έχουν ποινικές ευθύνες.

Το C4I και η Siemens

Ακόμη, κατά τη σημερινή όμως απολογία του ο 50χρονος υποστήριξε πως εταιρία του συμμετείχε στο σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, c4i , σε συνεργασία με τη Siemens και σε διάφορους άλλους διαγωνισμούς! Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι σπουδάσει οδοντεχνίτης στην Ελλάδα και στην Αμερική, ότι παρακολούθησε σχολή για ηλεκτρονικές επικοινωνίες ενώ είπε ότι έχει πάρει και άδεια πιλότου!

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι το μεγαλύτερο λάθος σας ήταν ότι δε διαψεύδατε τη φήμη ότι ήσασταν ιατρός;

Κατηγορούμενος: Ναι

Εισαγγελέας: Φαίνεται από έγγραφα και καταθέσεις ότι δεν ήταν μόνο μία διάψευση αλλά και μία προβολή αυτής της ιδιότητας; Είχατε σελίδα linkedin, ιατρική ταυτότητα που δείξατε σε μάρτυρες και διάφορες συμπεριφορές που έμμεσα υποδεικνύουν αυτό. Στέλνατε μήνυμα «είμαι στο χειρουργείο» , λέγατε ότι είχατε επαφές με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και άλλους, ότι θεραπεύσατε τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας, ότι θεραπεύσετε τον Σουμάχερ…

Κατηγορούμενος: Έτσι όπως το αναπτύσσεται φαίνεται να έχετε δίκιο. Το να είχα πει ότι είμαι θεράπων ιατρός για το Σουμάχερ, είναι παράλογο, δεν έκανα τέτοιες συνδέσεις με όνομα μου. Εγώ έλεγα να έχουν πιστή στο Θεό και έφερνα ως παράδειγμα τον Σουμάχερ. Κάποια στιγμή με είχαν πάρει τηλέφωνο και μου είχαν πει για ένα παιδάκι που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της κυρίας Βαρδινογιάννη. Αυτό ήταν, δεν ήταν τίποτα περισσότερο. Όταν μπαίνεις σε ένα μοναστήρι και έρχεται ο κόσμος σου φιλάει τα χέρια, σε αγκαλιάζει, μόνο καμπάνες δε χτυπάγανε, αυτό ήταν που δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω αλλά ποτέ δεν πρότεινα τίποτα άλλο πέρα από βοτανοθεραπείες. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Έπεσε στο αμάρτημα της περηφάνειας και του εγωισμού σαν άνθρωπος θόλωσα….