Ο νεότερος από τους 50 άνδρες που κατηγορούνται για το βιασμό της Ζιζέλ Πελικό, την οποία νάρκωνε ο σύζυγός της, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το σπίτι του ζευγαριού την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Ο 26χρονος σήμερα Joan Kwai κατέθεσε στην πολύκροτη δίκη μαζί με άλλους 6 άνδρες που κατηγορούνται για βιασμό – τον 37χρονο Άντι Ροντρίγκεζ, τον 39χρονο Χεγκ Μαλάγκο, τον 43χρονο Χουσαμετίν Ντόγκαν, τον 53χρονο Ματέου Ντάρτους και τον 39χρονο Φαμπιέν Σότον.

Ο δικαστής Ρότζερ Αράτα αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι οι 50 κατηγορούμενοι θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες και θα καταθέσουν ανά 6 σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των κατηγορουμένων στο δικαστήριο.

Ο συνταξιούχος ηλεκτρολόγος Ντομινίκ Πελικό κατηγορείται ότι νάρκωνε την ανυποψίαστη σύζυγό του Ζιζέλ, για σχεδόν 10 χρόνια, ώστε να καλεί άγνωστους άνδρες τους οποίους είχε γνωρίσει μέσα από ένα τσατ, να τη βιάζουν στο σπίτι τους στην μικρή πόλη Μαζάν.

Η Ζιζέλ Πελικό έχει γίνει σύμβολο των θυμάτων βιασμού στη Γαλλία και παραιτήθηκε από την ανωνυμία της για τη δίκη που έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

Βίασε την Ζιζέλ Πελικό την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Ο Kwai, ο πρώτος από τους κατηγορούμενους που καταθέτουν σήμερα, γεννήθηκε στη Γουιάνα αλλά μετακόμισε στην περιοχή Βακλούς της Γαλλίας όταν ήταν έφηβος. Πήγε για πρώτη φορά στο σπίτι του Ντομινίκ και της Ζιζέλ Πελικό τον Νοέμβριο του 2019, την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του. Πήγε άλλη μία φορά και παραδέχτηκε ότι ξεκίνησε για μια τρίτη επίσκεψη, την οποία ο Ντομινίκ Πελικό ακύρωσε την τελευταία στιγμή.

Ενώπιον των ανακριτών, δήλωσε αρχικά ότι δεν είχε θέσει στον εαυτό του το ερώτημα αν η Ζιζέλ Πελικό είχε συναινέσει. Ωστόσο, όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν τις φωτογραφίες από τους βιασμούς, παραδέχτηκε ότι ήταν αναίσθητη και πως επρόκειτο για βιασμό. Στην αρχή της δίκης είπε ότι «αναγνωρίζει τα γεγονότα, αλλά όχι την πρόθεση».

Κάποιοι κατηγορούμενοι παραδέχονται και άλλοι όχι τον βιασμό
Δεκατέσσερις από τους άνδρες που δικάζονται έχουν παραδεχτεί τη συμμετοχή τους στην φρικτή υπόθεση, ενώ οι υπόλοιποι αρνούνται τις κατηγορίες επιμένοντας ότι «εξαπατήθηκαν ως μέρος μιας συνωμοσίας» από το ζευγάρι.

Συνολικά 18 άνδρες βρίσκονται υπό κράτηση και από τότε που ξεκίνησε η εκδίκαση η Ζιζέλ τυγχάνει θερμής υποδοχής με χειροκροτήματα, όταν μπαίνει στο κτίριο του δικαστηρίου στην Αβινιόν, στη νότια Γαλλία.

Εκείνοι που βρίσκονται εκτός φυλακής με εγγύηση, μεταξύ των οποίων ένας ξυλουργός, ένας οικοδόμος, ένας συνταξιούχος πυροσβέστης, ένας δημοτικός υπάλληλος, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας δημοσιογράφος, αντιμετωπίστηκαν με αποδοκιμασίες και χλευασμούς.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: