Στην «αντεπίθεση» πέρασε ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά του δεύτερου άντρα που τον κατήγγειλε για βιασμό, του 25χρονου Αιγυπτιακής καταγωγής, τον οποίο μηνύει για ψευδή κατάθεση. Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο νεαρός άνδρας, είναι ο δεύτερος κατά σειρά που έχει καταγγείλει τον σκηνοθέτη και ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση και σήμερα βρέθηκε και πάλι στο βήμα του μάρτυρα, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις που του υπέβαλε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη, ο οποίος κατά την διάρκεια της προηγούμενης διαδικασίας ζήτησε και αναπαράσταση του βιασμού.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος που υπέβαλε η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη να παραδοθεί στο δικαστήριο το κινητό του νεαρού Αιγύπτιου. «Κατάσχονται από το δικαστήριο τα πειστήρια που αφορούν στο έγκλημα, η κατηγορία εδώ είναι βιασμός κατά συρροή, τίθενται σαφώς ζήτημα απορρήτου της επικοινωνίας, η άρση απορρήτου γίνεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε συγκεκριμένες κακουργηματικές πράξεις. Εν προκειμένω, δεν εκκρεμεί κάτι τέτοιο εις βάρος του προσώπου που ζητείται η κατάσχεση κινητού. Επομένως θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα» είπε ο εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται, ότι η πλευρά Λιγνάδη ζητεί να «ανοίξει» το τηλέφωνο του μάρτυρα, ώστε να περιληφθούν στη δικογραφία οι επικοινωνίες και άλλο ψηφιακό υλικό που είναι αποθηκευμένα σε αυτό από την έναρξη της δίκης και μετά. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί του αιτήματος και η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την εξέταση του νεαρού Αιγύπτιου από την πλευρά του κατηγορούμενου.

Δίκη Λιγνάδη: Μήνυση για ψευδή κατάθεση κατά του καταγγέλοντα υπέβαλε ο σκηνοθέτης

Οι ερωτήσεις του κ. Κούγια προς τον μάρτυρα αφορούσαν στην στάση και την συμπεριφορά του μάρτυρα αμέσως μετά τον βιασμό που έχει καταγγείλει.

Αλέξης Κούγιας: Επί πέντε μήνες δεν έχετε καμία επικοινωνία (με τον κατηγορούμενο) μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό και θεωρούσατε ότι είστε μαζί;

Μάρτυρας: Ήμουν ερωτευμένος. Δεν υπήρχε ποτέ το «χωρίζουμε».

Αλέξης Κούγιας: Γιατί μείνατε με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ήμουν ερωτευμένος.

Αλέξης Κούγιας: Σε αυτή τη φωτογραφία, ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι γυμνός από τη μέση και πάνω, έχετε δει την έκφραση σας; Αυτή η φωτογραφία είναι πέντε μήνες μετά το φερόμενο βιασμό σας;

Μάρτυρας: Βλέπω έναν άνθρωπο που ήταν πολύ ερωτευμένος και δεν τον ένοιαζε πλέον να πάει στο καμαρίνι του βιαστή του, να του χαμογελάει και να φωτογραφίζεται.

Αλέξης Κούγιας: Εσείς, εάν σας έλεγε ο Λιγνάδης ότι «είμαστε μαζί» θα κάνατε καταγγελία για βιασμό;

Πρόεδρος: Είναι υποθετική ερώτηση, μην απαντάτε.

Αλέξης Κούγιας: Εάν δεν υπήρχε ο Κυπαρισσόπουλος και Κουρτέση θα κάνατε καταγγελία;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω.

Τελικά, σήμερα η εξέταση του 25χρονου ολοκληρώθηκε από την υπεράσπιση.