Για τη σεξουαλική κακοποίησή του από τον Δημήτρη Λιγνάδη, την οποία, κατά τους ισχυρισμούς του, υπέστη όταν ήταν 17 ετών, κατέθεσε σήμερα το τέταρτο κατά σειρά φερόμενο ως θύμα του σκηνοθέτη, στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συγκεκριμένη υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως έμεινε στο σπίτι του ηθοποιού επί οχτώ μήνες, μην έχοντας, όπως είπε, πού αλλού να πάει και εκεί βιάσθηκε από τον σκηνοθέτη, τον οποίο είχε γνωρίσει στην πλατεία Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο.

Μάλιστα, η εξέτασή του από τους συνηγόρους και το δικαστήριο δεν ολοκληρώθηκε και αναμένεται να συνεχιστεί στην επόμενη δικάσιμο. Ωστόσο, ούτε και σήμερα έλειψε η ένταση στο ακροατήριο, καθώς νωρίς το πρωί, με την έναρξη της δίκης, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε να αποβληθεί από πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Ιωάννης Βλάχος, ο οποίος εκπροσωπεί τον τέταρτο άνδρα, που καταγγέλλει τον σκηνοθέτη για βιασμό.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του σκηνοθέτη, ο κ. Βλάχος πλαστογράφησε την υπογραφή του φερόμενου ως τέταρτου θύματος στην εξουσιοδότηση εκπροσώπησης που του χορήγησε τον περασμένο Μάρτιο. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος καταγγέλλων ούτε και σήμερα εμφανίστηκε να καταθέσει, αν και έχει διαταχθεί από την έδρα η βίαιη προσαγωγή του.

Η κατάθεση

Στη συνέχεια, στο δικαστήριο κατέθεσε ο 24χρονος άνδρας, ο οποίος ανέφερε πως γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο. «Τέλος Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου του 2015, καθόμουν σε ένα παγκάκι στον Άγιο Παύλο με φίλους. Πέρασε και μας μίλησε. Στη συνέχεια έλαβα μήνυμα φιλίας, το οποίο αποδέχτηκα, γιατί με ενδιαφέρουν οι τέχνες και κατόπιν αυτού μου ζήτησε να βρεθούμε» είπε ο καταγγέλλων.

Και συνέχισε: «Το σκέφτηκα στην αρχή, αλλά μετά δέχτηκα. Συναντηθήκαμε 6-8 Φεβρουαρίου του 2015. Πήγα σπίτι του και εκεί με ρώτησε αν θέλω να πάμε στα γενέθλια ενός φίλου του. Δέχτηκα. Πήγαμε σε ένα μαγαζί στην περιοχή του Συντάγματος, καθίσαμε, ήπιαμε και το βράδυ με άφησε σπίτι μου. Μετά από αυτό μου πρότεινε να πάω σε κάποιες παραστάσεις. Τότε πήγαινα Β’ Λυκείου, ήμουν 17 ετών».

Ακολούθως, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη ζωή που είχε μέχρι τότε και από την οποία, όπως είπε, ήθελε να ξεφύγει. Η μητέρα και ο πατέρας του είναι αλκοολικοί και εκείνος ζούσε με τη μητέρα του σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό. Μάλιστα, ανέφερε πως είχε δεχθεί σωματική κακοποίηση -«ξύλο και αφαγία»- και από τους δύο γονείς του.

Σημείωσε ακόμη ότι η μητέρα του, παράνομη μετανάστρια από την Ουκρανία, τον εγκατέλειψε για να ζήσει τη ζωή της με έναν άλλο άνδρα. «Δεν είχα πει σε κανένα τα προβλήματα που είχα, από ντροπή» είπε ο καταγγέλλων και στη συνέχεια υποστήριξε πως μίλησε στον Δημήτρη Λιγνάδη γι’ αυτά στις αρχές Φλεβάρη του 2015, όταν πήγαν μαζί σε μια παράσταση. «Τον εμπιστεύθηκα. Του είπα για τη μάνα μου, για τον πατέρα μου, ότι δεν έχω ρεύμα στο σπίτι ούτε και χαρτιά για την παραμονή μου στη χώρα. Μου πρότεινε να μείνω μαζί του. Μου είπε “δεν θέλω να στο επιβάλλω, δική σου είναι η επιλογή”» είπε ο νεαρός άνδρας.

Και συνέχισε: «Ένιωθα ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει. Ένιωθα εμπιστοσύνη, γιατί μου είπε ότι κι ο δικός του πατέρας ήταν κακοποιητικός και ότι αγαπούσε τη μητέρα του. Ένιωσα ότι με καταλάβαινε. Το είδα ως ευκαιρία να ξεφύγω απ’ όλα. Να τελειώσω το σχολείο, να είναι πιο νορμάλ η ζωή μου».

Ο μάρτυρας ανέφερε πως, μετά από περίπου έξι συναντήσεις με τον κατηγορούμενο, αποφάσισε να πάει στο διαμέρισμά του. «Σταδιακά πήρα τα πράγματα μου από το σπίτι μου… Κοιμόμουν στο σαλόνι. Μετά από κάποιες ημέρες μου έδωσε και κλειδιά… Ένιωθα άσχημα που δεν είχα κάτι να προσφέρω. Του είπα αν θέλει να μαγειρεύω. Μου άφηνε ένα ποσό, ψώνιζα, μαγείρευα. Ταυτόχρονα, πήγαινα σχολείο. Καθάριζα και το σπίτι, τακτοποιούσα. Ένιωθα υποχρέωση».