Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, είναι η τελική ποινή που επέβαλλε το δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για τη δολοφονία της Καρολάιν, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία). Ακόμη το δικαστήριο επέβαλλε και χρηματική ποινή στον κατηγορούμενο ύψους 21. 000 ευρώ.

Η απόφαση είναι ομόφωνη, όπως και ομόφωνη είναι και η απόφαση περί μη αναγνώρισης ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Η πρόταση εισαγγελέα 

Να επιβληθούν ισόβια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν ζήτησε η εισαγγελέας. «Δεν υπάρχει πιο δίκαιη ποινή, πιστεύω» είπε.

Για την κακοποίηση του ζώου, της Ρόξυ, του σκυλιού της οικογένειας, η εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και χρηματική ποινή 400 μονάδων, επί 50 ημερησίως. Για την τρίτη πράξη, αυτή της ψευδούς κατάθεσης, η εισαγγελέας ζήτησε φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή 260 μονάδων επί 10 ευρώ ημερησίως. Και για το τελευταίο πλημμέλημα, η εισαγγελέας ζήτησε φυλάκιση ενός έτους.

Ένοχος, όπως κατηγορείται, κρίθηκε πριν από λίγο ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, στις 11 Μαΐου του 2021. Ο κατηγορούμενος άκουσε την απόφαση δικαστών και ενόρκων χωρίς να αντιδράσει. Ακόμη απορρίφθηκε η ένταση της υπεράσπισης να μην συνεκτιμηθεί η κατάθεση της Μυλωνοπούλου

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς δηλαδή να του αναγνωριστεί βρασμός ψυχικής ορμής, κακοποίησης ζώου αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που αντιμετωπίζει.

Νωρίτερα η εισαγγελέας 

Την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν ζήτησε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελική λειτουργός η οποία εξακολουθεί να αγορεύει δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι δεν είχε προμελετήσει το έγκλημα και εισηγήθηκε στους δικαστές να τον κρίνουν ένοχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του» ανέφερε η εισαγγελέας Ευγενία Σταθουλοπούλου σημειώνοντας πως «όταν ξεκίνησε να φράζει τις αεροπόρους οδούς της Κάρολαιν είναι βέβαιο ότι ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία».

«Είναι συγκλονιστικό ότι ο χρόνος που ενήργησε ήταν πολύς και μπροστά στα μάτια του εξελίχθηκαν όλα τα ασφυκτικά συμπτώματα» τόνισε η εισαγγελέας και συνέχισε.

«Κατά την κρίση μου είχε χρόνο να κάνει πίσω βλέποντας τα συμπτώματα της γυναίκας του. Τα 60 δευτερόλεπτα είναι μεγάλος χρόνος για να κάνει πίσω. Δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Αρχικά ανέφερε ότι προέβη σε εναγκαλισμό, όχι εύστοχος όρος, μόνο αν δεχτούμε ότι ήταν εναγκαλισμός θανάτου».

Σήμερα αναμένεται να πέσει η αυλαία για το έγκλημα που συγκίνησε χιλιάδες πολίτες εντός και εκτός της χώρας καθώς αρχικά ο ίδιος ο δράστης το εμφάνισε ως μία άγρια ληστεία, για να αποδειχθεί 37 μέρες μετά με την σύλληψη και ομολογία του πιλότου, ότι επρόκειτο για μια δολοφονία.

Το δικαστήριο έχει δηλώσει πως πρόθεση της Έδρας είναι η δίκη να ολοκληρωθεί αύριο με την απόφαση για τον πιλότο που απολογούμενος επιχείρησε να ανατρέψει την παραδοχή της κατηγορίας ότι έδρασε με ψυχραιμία και να πείσει πως ο ασφυκτικός θάνατος της 20χρονης γυναίκας, που ερωτεύτηκε μερικά χρόνια πριν, ήταν μία «στιγμή που θόλωσε το μυαλό» του εξαιτίας της επιθετικής συμπεριφοράς του θύματος.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά το μεσημέρι, όπως εκτιμάται, θα ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του. Καθώς έχει ομολογήσει το έγκλημα από τον περασμένο Ιούνιο, αυτό που ίσως ευελπιστεί είναι να ακούσει πως κρίνεται ένοχος για την ανθρωποκτονία της Καρολάιν βρισκόμενος σε βρασμό ψυχικής ορμής, συνθήκη που θα μπορούσε να τον απομακρύνει από την ισόβια κάθειρξη που επικρέμεται πάνω του.

Τον βαραίνει επίσης και ακόμη ένα κακούργημα, αυτό της θανάτωσης της σκυλίτσας Ρόξυ με ανώτατη προβλεπόμενη ποινή τα 10 έτη κάθειρξης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η απόφαση που αναμένει εναγωνίως, τόσο ο κατηγορούμενος, όσο όμως και η οικογένεια της 20χρονης, η απόφαση δηλαδή επί της ποινής που θα επιβληθεί στον 34χρονο, θα ανακοινωθεί αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά το μεσημέρι, όπως εκτιμάται, θα ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Καθώς έχει ομολογήσει το έγκλημα από τον περασμένο Ιούνιο, αυτό που ίσως ευελπιστεί είναι να ακούσει πως κρίνεται ένοχος για την ανθρωποκτονία της Καρολάιν βρισκόμενος σε βρασμό ψυχικής ορμής, συνθήκη που θα μπορούσε να τον απομακρύνει από την ισόβια κάθειρξη που επικρέμεται πάνω του. Τον βαραίνει επίσης και ακόμη ένα κακούργημα, αυτό της θανάτωσης της σκυλίτσας Ρόξυ με ανώτατη προβλεπόμενη ποινή τα 10 έτη κάθειρξης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η απόφαση που αναμένει εναγωνίως, τόσο ο κατηγορούμενος, όσο όμως και η οικογένεια της 20χρονης, η απόφαση δηλαδή επί της ποινής που θα επιβληθεί στον 34χρονο, θα ανακοινωθεί αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Στο δικαστήριο δεν θέλησαν να βρεθούν ούτε οι γονείς του θύματος, ούτε όμως και οι γονείς του ίδιου του κατηγορούμενου, οι οποίοι έχουν ρίξει το βάρος τους στη συχνή επικοινωνία με την μικρή εγγονή τους, την επιμέλεια της οποίας έχουν οι γονείς της Καρολάιν.

Η οικογένεια της Καρολάιν παρίσταται στο δικαστήριο δια του συνηγόρου της. Η μητέρα της 20χρονης, όπως κατέθεσε φίλη της, δεν θέλησε να βρεθεί απέναντι στον άνθρωπο που σκότωσε την κόρη της και εν συνεχεία έκλαιγε και πενθούσε την απώλεια, μαζί της. Είναι οργισμένη μαζί του και θέλησε να μην επιβαρύνει την ψυχική της κατάσταση καθώς δεν θέλει να επιβαρυνθεί και η εγγονή της από τον πόνο και τον θυμό που νιώθει για τον γαμπρό της που σύμφωνα με την κατάθεση της φίλης της, «την έβαλε να πληρώσει το φέρετρο της Καρολάιν».