Ξεκίνησε σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία στην συνέχεια διεκόπη για τις 28 Μαρτίου, έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση που έλαβε χώρα το 2008 και για δυο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος από τον Ιούλιο του 2021, δεν εμφανίστηκε σήμερα στο ακροατήριο, δεδομένου ότι από την πλευρά της υπεράσπισής του έχει ανακοινωθεί δημοσίως ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε στο ακροατήριο. «Ο κ. Φιλιππιδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιόν σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση».

Αντιθέτως, στο ακροατήριο βρέθηκαν οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική κακοποίησή τους, όπως επίσης και «επώνυμες» μάρτυρες που οι καταγγέλλουσες έχουν προτείνει.

Την πόρτα του δικαστηρίου πέρασαν οι ηθοποιοί που τον καταγγέλλουν, αλλά και μάρτυρες όπως η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Μπουρδούμη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Εβελίνα Παπούλια και η Ζέτα Δούκα.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε επίσης προτείνει τη διακοπή της δίκης λέγοντας: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Παρόντες στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη όλοι οι ηθοποιοί που τον κατηγορούν - Απών ο ίδιος

«Δίκη χωρίς να είναι παρών ο Πέτρος Φιλιππίδης, θα είναι παρωδία»

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι η υγεία του εντολέα του «είναι κλονισμένη».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο ίδιος τηλεφώνησε στους δικηγόρους των καταγγελλουσών και τους ενημέρωσε ότι ο εντολέας του δεν θα είναι σε θέση να παραστεί στη δίκη. «Πήρα τους δικηγόρους των γυναικών που καταγγέλλουν τον κ. Φιλιππίδη και τους είπα ότι δεν είναι σε θέση σωματικά να παραστεί στο δικαστήριο. Από τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής μίας δίκης δεν είναι σε θέση να είναι εκεί, δε θα ξεκινήσει η δίκη. Θα ζητήσω διακοπή της δίκης. Και μετά, αν δε μπορεί να έρθει, θα τον παρακαλέσω να έρθει έστω και με καροτσάκι. Διότι δίκη χωρίς να είναι παρών ο Πέτρος Φιλιππίδης, θα είναι παρωδία» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό».

«Το πρόβλημα είναι παθολογικό και ελπίζω να είναι σε θέση να έρθει στην επόμενη δικάσιμο. Ακόμα και με καροτσάκι θα έρθει. Δεν είναι σε κατάσταση να πάει στο νοσοκομείο ακόμα. Θα έρθει στο δικαστήριο ακόμα και με καροτσάκι», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Δημητρακόπουλος.