Συνεχίζεται η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Σήμερα, στην τρίτη συνεδρίαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση, κατέθεσε η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Θριασίου Νοσοκομείου Μαρία Καλοφώνου.

Σύμφωνα με την κ. Καλοφώνου, «μόνο μια κουταλιά από το βιτριόλι μπορεί να επιφέρει θάνατο».

Παρούσα και σήμερα στη δίκη ήταν η κατηγορούμενη της υπόθεσης. Η Έφη Κακαράντζουλα πήγε στη θέση της στο δικαστήριο χωρίς να κοιτάξει προς την Ιωάννα που ήταν παρούσα για ακόμη μία φορά. Η κατηγορούμενη μπήκε από την άκρη της αίθουσας, κοιτώντας ευθεία και κάθισε στη θέση της. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου καθόταν ήδη στη θέση της και τα βλέμματα των δύο γυναικών δεν συναντήθηκαν.

Επιπροσθέτως, σήμερα στη δίκη βρέθηκε και ο 40χρονος, που φέρεται να είναι το πρόσωπο για το οποίο η 36χρονη επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα.

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: «Μια κουταλιά βιτριόλι μπορεί να σκοτώσει»

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι:

Η κ. Καλοφώνου στην κατάθεσή της στην δίκη για την επίθεση με βιτριόλι ήταν κατηγορηματική!

Η Ιωάννα από την ποσότητα του οξέως που δέχθηκε θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή της. Η γιατρός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρέλαβα την Ιωάννα Παλιοσπύρου τη δεύτερη ημέρα μετά την επίθεση. Τα εγκαύματα χρειάζονται δύο με τρία 24ωρα για να γίνει ανάνηψη για να μη συμβεί αυτό που λέμε ολιγαιμικό σοκ. Αυτό μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις και να επηρεάσει όλα τα όργανα. Αυτό προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τις πρώτες ημέρες. Ήταν βαθιά εγκαύματα και μπορούσαμε να το ξεχωρίσουμε από την πρώτη στιγμή. Ήταν ολικού πάχους και αυτό σημαίνει ότι έχει καεί όλο το δέρμα και δεν υπάρχει δυνατότητα αναγέννησης. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα θα γίνει από γκρι, μαύρο και θα πρέπει να αφαιρεθεί».

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: «Μια κουταλιά βιτριόλι μπορεί να σκοτώσει»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σήμερα στην δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της.

Η πλαστική χειρουργός ανέφερε πως τα πρώτα χειρουργεία κρατούσαν 4 με 5 ώρες και πως αρχικά είχε κινδυνέψει και το μάτι της Ιωάννας.

«Είχε δυο σηπτικά επεισόδια, δηλαδή μικρόβια στο αίμα. Το δεύτερο επεισόδιο στις αρχές Ιουλίου μας τρόμαξε περισσότερο γιατί δεν υπήρχε αντιβιοτικό για να το αντιμετωπίσουμε. Όταν βάλαμε την Ιωάννα στο χειρουργείο, δεν ξέραμε πού έχει φτάσει. Το οξύ προχωράει βαθιά, θα μπορούσε να είχε κάψει μύες ή οστά. Στον τράχηλο θα μπορούσε να είχε πάει σε βαθύτερα στρώματα. Όταν την έβαλα χειρουργείο, ζήτησα να υπάρχει αγγειοχειρουργός γιατί φοβήθηκα ότι μπορεί να έχει αγγίξει αγγεία και να μη μπορώ να σταματήσω την αιμορραγία».

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: «Μια κουταλιά βιτριόλι μπορεί να σκοτώσει»

Η μάρτυρας στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν η επίθεση με το καυστικό υγρό θα μπορούσε να σκοτώσει το θύμα.

«Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, μιλάμε και για απώλεια ζωής», είπε η κυρία Καλοφώνου και συμπλήρωσε: «Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10 ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο».

Τέλος, η μάρτυρας κατέθεσε πως η βοήθεια της φαρμακοποιού ήταν «σωτήρια».