Σήμερα (19/12), το δικαστήριο ομόφωνα αρνήθηκε να κάνει δεκτές τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης ποινής που υπέβαλαν ο Ευρωβουλευτής και ο πρώην βουλευτής, υιοθετώντας την πρόταση που υπέβαλε η Εισαγγελέας Έδρας, η οποία έκρινε πως οι δύο καταδικασμένοι ως μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής πρέπει να παραμείνουν στην φυλακή.

Ομόφωνα, επίσης, οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση εξαίρεσης της Εισαγγελέως Έδρας που κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός. Με την απόφασή τους, οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο τα δικαστικά έξοδα, που κυμαίνονται μεταξύ 50€ έως και 250€. Η αίτηση εκδικάστηκε με νέα εισαγγελέα στην έδρα, την εισαγγελέα Εφετών, Ελένη Ράικου, ενώ, το δικαστήριο επέβαλε στον αιτούντα τα δικαστικά έξοδα τα οποία ανέρχονται από 50€ έως 250€.

Δίκη Χρυσής Αυγής.

«Από την πρόταση που είναι καταχωρημένη, φαίνεται ότι η εισαγγελική λειτουργός διάβασε ένα χωρίο της πρωτόδικης απόφασης. Κατά συνέπεια, δεν εξέφρασε προσωπική κρίση και το αίτημα εξαίρεσης πρέπει να απορριφθεί» τόνισε η κυρία Ράικου.

Τέλος, το δικαστήριο αποδέχθηκε αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, στο οποίο συναίνεσε και η Πολιτική Αγωγή, προκειμένου να κληθεί στο δικαστήριο η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, στην αγκαλιά της οποίας είχε ξεψυχήσει ο μουσικός. Η γυναίκα έχει καταθέσει μόνο στην Αστυνομία και την Ανακρίτρια Πειραιά.

Νέα πρόκληση του Κωνσταντίνου Πλεύρη: «Είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί»

Ωστόσο, ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις, ενώ, επιτέθηκε ξανά στη Μάγδα Φύσσα.

Αρχικά, ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως της έδρας λέγοντας: «Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν παράνομα στη φυλακή, για 38 χρόνια. Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είπε ότι “η δημοκρατία ενίκησε”. Έχουμε, στη συνέχεια, βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες “δεν είναι αθώοι”, ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ’ έξω».

«Εγώ σάς δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα. Οι δικηγόροι που μιλούν για τη δίκη στην τηλεόραση για να μονολογούν. Όταν κάνει δηλώσεις η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τι νόημα έχει το Εφετείο; Έχουμε στείλει διάφορες αιτήσεις και κανείς δεν απήντησε, ούτε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ούτε η κυρία Σακελλαροπούλου», συμπλήρωσε.

Κώστας Πλεύρης.

«Ζητάμε την εξαίρεση της κυρίας εισαγγελέως γιατί η κυρία εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινική δίκη η κυρία εισαγγελέας και μιλά για ναζισμό», προσέθεσε.

Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε εάν ζητά εξαίρεση από όλη τη δίκη απάντησε: «Ναι κι έχουμε παράπονο γιατί δεν μας προστατεύσατε».

Ακολούθως, επιτέθηκε κατά της Μάγδας Φύσσα λέγοντας ότι «τον είπε “δολοφόνο” κι εσείς δεν τη διορθώσατε. Αυτή είναι η κυρία Φύσσα (σ.σ. σε αυτό το σημείο ο Πλεύρης προσκόμισε φωτογραφία στο δικαστήριο) και δεν είναι αναρχική, είναι μία κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι (σ.σ. σε αυτό το σημείο έδειξε σηκωμένη γροθιά) και δε μου επιτρέψατε να κάνω ερώτηση για το Μελιγαλά».

«Εδώ, η κυρία Φύσσα απευθύνθηκε και στους αστυνομικούς λέγοντας “πιάστε τους φασίστες”. Δεν παρεμβήκατε. Θέλουμε να σταματήσουμε εδώ για να αποφανθείτε για την κυρία εισαγγελέα», φέρεται να ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη: