Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη είναι ένας 55χρονος δικαστής, από την Γαλλία, καθώς αποκαλύφθηκε πως ο ίδιος διαφήμιζε την ανήλικη κόρη του 12 ετών, σε site που λειτουργούσε με σκοπό την ανταλλαγή συντρόφων.

Ο Olivier Bailly, που έφερε το αξίωμα του αντιπροέδρου του δικαστηρίου της Dijon, στη Γαλλία πλέον απομακρύνθηκε από τη δικαστική Πειθαρχική Αρχή.

Γαλλία: Δικαστής προωθούσε την κόρη του σε ιστότοπο ανταλλαγής συντρόφων

Πριν από έναν χρόνο, ο δικαστής από την Γαλλία βρέθηκε κατηγορούμενος για διαφθορά ανηλίκου και πρόκληση εγκλήματος παιδεραστίας. Ο ίδιος σε ακρόαση που έγινε τον Ιούνιο του 2021, παραδέχθηκε πως εκείνος κρυβόταν πίσω από αυτή την ενέργεια, αλλά παρακάλεσε να μην απομακρυνθεί από την εργασία του, επικαλούμενος τη δικαιολογία πως υπέφερε από διαταραχή μετατραυματικού στρες, ως κατάλοιπο υπόθεσης που είχε αναλάβει το 2007.

Τα αδικήματα που έχει διαπράξει φθάνουν την ποινή φυλάκισης έως 10 έτη, σύμφωνα με τη Daily Mail, ενώ απομακρύνθηκε από την έδρα όπου ήταν υπεύθυνος για τις υποθέσεις οικογενειακού δικαίου του δικαστηρίου της Dijon, εξαιτίας «συμπεριφοράς που προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις και ζημιές» στο δικαστικό σώμα.

O κατηγορούμενος, «πιάστηκε» όταν ο ιστότοπος για τις ανταλλαγές συντρόφων έκανε αναφορά τη φωτογραφία του παιδιού στην οποία απεικονιζόταν με μαγιό.

Η υπόθεση ξετυλίχτηκε όταν άνδρες της αστυνομίας προσποιήθηκαν στην ιστοσελίδα ότι αναζητούν σεξ και έτσι βρήκαν τον Bailly.

Ο Bailly, του οποίου η σύζυγος Sophie Véjux-Bailly είναι επίσης δικαστής, είπε πως «συμπεριφέρθηκε άσχημα» στην κόρη τους.

Η δικηγόρος του, Pauline Neveu, δήλωσε ότι ο Bailly υπέφερε από «PTSD» ύστερα από τη δίκη του σειριακού δολοφόνου, Pierre Bodein, το έτος 2007, στην οποία ο Bailly ήταν γενικός εισαγγελέας.