Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ) που ζητούσε να καταργηθεί η εισφορά 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ για τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ έχει ήδη απορρίψει και τις προσφυγές των εργοδοτικών οργανώσεων κατά του 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.

«Με τη νέα απόφαση, ο ΕΔΟΕΑΠ εδραιώνει ακόμη περισσότερο τη θέση του και συνεχίζει απρόσκοπτα τον αγώνα, για να παραμείνει πρότυπο ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επικούρησης για τους 27.800 ασφαλισμένους του, εργαζόμενους και συνταξιούχους από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όλης της χώρας», τονίσθηκε στην επίσημη ενημέρωση του Οργανισμού.

ΕΔΟΕΑΠ: Στο πλευρό του 600.000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο για το 2%

«Η υπόθεση της εισφοράς του 2%, για το δικαίωμα στην υγεία των Ελλήνων δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ αφορά όλους τους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους στα ΜΜΕ διεθνώς.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα τους για τη διατήρηση του 2% ως αγώνα για την ελευθεροτυπία, τον πλουραλισμό και την αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων

Η ΔΟΔ ενώνει τη φωνή των δημοσιογράφων από όλον τον κόσμο και εκφράζει την αλληλεγγύη όλων στους Έλληνες συναδέλφους, που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τον ΕΔΟΕΑΠ, έναν πρότυπο ασφαλιστικό και υγειονομικό φορέα, που χρειάστηκαν δεκαετίες για να δημιουργηθεί και δεν επιβάρυνε ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους εργαζόμενους και τις εισφορές των εργοδοτών των ενημερωτικών μέσων».

Αυτά, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε στις 11/01, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Γιουνές Μζαχέντ, σε επιστολή στήριξης που απέστειλε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, δηλώνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη του στη συνεχιζόμενη νομική «μάχη» του Οργανισμού αλλά και των Ελλήνων δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, προκειμένου αυτός να παραμείνει ενιαίος, αυτοτελής και ανεξάρτητος.

Αφορμή της επιστολής, η εκδίκαση στο Συμβούλιο Επικρατείας των προσφυγών της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΔΕΕ) κατά του πόρου του ΕΔΟΕΑΠ· διαδικασία, στην οποία οι περιορισμοί της πανδημίας δεν επέτρεψαν στον Προέδρο της ΔΟΔ να παραστεί, όπως είχε γίνει σε αντίστοιχη συνεδρίαση του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2019.