Παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, ο Δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Κολιαβασίλης, ο Πρόεδρος της ΚΔΕΜ Χρήστος Μπισιώτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαρκοπούλου Χρήστος Δρίτσας, η δημοτική σύμβουλος Καλή Μαντάλα, ο πρώην Δήμαρχος Λαυρίου Σταύρος Παπασταυρόπουλος και ο τ. Αντινομάρχης Δημήτρης Κατσίκης.

Εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών για την Ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια συντόνισε τη συζήτηση η δημοσιογράφος και δημοτική σύμβουλος Μαρκοπούλου, Φωτεινή Νάσσου ενώ ανέπτυξαν επιχειρήματα οι ομιλητές Βαγγέλης Δημητρίου (Πρόεδρος λιμενικού ταμειού, οδοντίατρος), ο Τάσος Νικολακόπουλος (οινοποιός), ο Δημήτρης Νικολάου (αρχειονόμος), ο Χρήστος Γιαννάκης (Διοικητικός Προιστάμενος ΚΥ Μαρκοπούλου) και ο Λεωνίδας Κρητικός (διαχειριστής ιστοσελίδας «Πόρτο Ράφτη εν δράσει»).

Τονίστηκε η μεγάλη αναγκαιότητα για την ίδρυση ενός Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού, τον πολλαπλασιασμό των κατοίκων τους θερινούς μήνες στις παραθεριστικές κατοικίες, την ύπαρξη του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», των δύο λιμένων Λαυρίου και Ραφήνας, πέντε ΒΙΟΠΑ, αλλά κυρίως λόγω των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων από τα Νοσοκομεία των Αθηνών οι οποίες πολλές φορές έχουν αποβεί μοιραίες.

Όλοι σημείωσαν ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο η συγκέντρωση υπογράφων είτε ηλεκτρονικά είτε με έντυπες φόρμες (οι οποίες ήδη πέρασαν τις 12.000 υπογραφές) μέχρι να αναδειχθεί σε υψηλό επίπεδο το δίκαιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων των Μεσογείων.