Η Ελένα Κοβάλσκαγια παραιτήθηκε από διευθύντρια του Κρατικού Θεάτρου της Μόσχας διαμαρτυρόμενη για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η μέχρι χθες διευθύντρια του Κρατικού Θεάτρου της Μόσχας πρώτα ανέβασε μια ανάρτηση στο Facebοok, με την οποία εξηγεί ότι «δεν μπορεί να πληρώνεται από έναν δολοφόνο», αναφερόμενη στον Βλαντιμίρ Πούτιν και την εισβολή στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα στην ανάρτησή της στο facebook η Ελένα Κοβάλσκαγια αναφέρει:

«Φίλες και φίλοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία παραιτούμαι από τη θέση της διευθύντριας του Κρατικού Θεάτρου. Είναι αδύνατον να δουλεύεις για έναν δολοφόνο και να πληρώνεσαι απ’ αυτόν».

Όπως μεταδίδει το business Insider, θέση για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πήρε και το θέατρο, που έχει πάρει το όνομα του σπουδαίου σοβιετικού θεατράνθρωπου Βσέβολοντ Μέγιερχολντ, αναφέροντας ότι η αδυσώπητη επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία «έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με την αποστολή μας».

«Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε γι’ αυτό. Το μόνο που έχει μείνει να πούμε είναι: “Όχι στον πόλεμο”», αναφέρει το ίδιο το θέατρο και χαιρετίζει το «κουράγιο» της Κοβάλσκαγια.

 

Δείτε live όλες τις εξελίξεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία:

https://radar.gr/article/oukrania-live-eos-to-vrady-i-misi-epikrateia-tha-echei-katalifthei