Με ένα βίντεο στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, αποκαλύπτει ότι διευθυντής σχολείου στον Άλιμο άφησε τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο καθώς δεν δεχόταν να ανάψει την θέρμανση.

Σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη ο διευθυντής σχολείου στον Άλιμο δεν άναβε την θέρμανση καθώς το θεωρούσε «προσβλητικό».

Διευθυντής σχολείου στον Άλιμο δεν άναβε την θέρμανση επειδή το θεωρούσε προσβλητικό

Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω βίντεο που ανέβασε ο δήμαρχος Αλίμου, ο ίδιος βρίσκεται στην σχολική μονάδα και συγκεκριμένα στο σημείο που βρίσκεται ο καυστήρας αποκαλύπτοντας πως ο διευθυντής, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν έχει ανάψει την θέρμανση γιατί «είναι «προσβλητικό και μειωτικό» για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του Σχολείου!».

Ο κ. Κονδύλης τονίζει πως «δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό… Διαπιστώνοντας σήμερα ποιά είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές».

Ο δήμαρχος Αλίμου τονίζει στο βίντεο ότι η δημαρχιακή αρχή θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα «για την αθλιότητα που διαπράχθηκε, να ταλαιπωρούνται τα παιδιά, και να ταλαιπωρείται η λειτουργία της σχολικής μονάδας μέσα σε αντικανονικές συνθήκες χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος».

Παράλληλα ο κ. Κονδύλης σημειώνει πως καλεί την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να ελέγξει τον συγκεκριμένο διευθυντή «γιατί η ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις είναι συνενοχή».