Την ώρα που οι εξελίξεις γύρω από την Attica Bank τρέχουν και το νέο σχήμα ΤΜΕΔΕ – Ellington που μαζί και με τον ΕΦΚΑ κάλυψε την αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ και πιθανόν θα αναγκαστεί να βάλει άλλα τόσα σε δεύτερη αύξηση που θα επακολουθήσει, αναζητεί νέο διευθύνοντα σύμβουλο ψάχνοντας την αγορά, η Τράπεζα της Ελλάδος φαίνεται πως έχει τη δική της γνώμη και πρόταση…

Επί του προκειμένου, όπως αποκάλυψε το Radar, οι φορείς που συμμετέχουν στην υπόθεση εξυγίανσης της Attica Bank, έχουν συμφωνήσει στην πλειονότητα των προσώπων και των σχηματισμών δυνάμεων κατ’ αναλογία στο Διοικητικό Συμβούλιο!

Όπου μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν οι κ. Μακέδος ως πρόεδρος, ο κ. Μωυσής ως αντιπρόεδρος, η κυρία Ειρήνη Μαραγκουδάκη ως μέλος, 4+1 ξένοι εκ των οποίων ο ένας Γάλλος, ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη και αναζητείται ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος!

Με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν, εάν θα προσληφθεί απευθείας μάνατζερ εξειδικευμένος ή εάν θα επιλεγεί για διάστημα 6-9 μηνών εξειδικευμένη εταιρεία που θα ξεψαχνίσει την ύπαρξη σκελετών στις ντουλάπες και ανοιχτών δανειακών ζητημάτων του παρελθόντος!

Την ίδια στιγμή ωστόσο που ΤΜΕΔΕ και Ellington ψάχνουν τον κατάλληλο CEO, η Τράπεζα της Ελλάδος φέρεται να παρεμβαίνει στις εξελίξεις και να προτείνει πρώτον την παραμονή του Θεόδωρου Πανταλάκη στο τιμόνι της τράπεζας, αλλά και την έλευση της Αναστασίας Σακελλαρίου, γνωστής από τη θητεία της στο ΤΧΣ, την Praxia και εσχάτως την Alpha bank, ως εκτελεστικού μέλους!

Η πρόταση που φέρεται να κάνει ο Ι. Στουρνάρας για το νέο ηγετικό δίδυμο Πανταλάκη – Σακελλαρίου στην Attica Bank ανακατεύει την τράπουλα και σηματοδοτεί εξελίξεις.

Και μένει να καταδειχθεί πως θα αντιδράσουν οι νέοι μέτοχοι της τράπεζας, στην πρόταση που φέρεται κατά τις πληροφορίες, να έχει κάνει ο κεντρικός τραπεζίτης!