Ο Diddy θέλει να απορρίψει κάποιες από τις αγωγές σε μια από τις υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος του, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να μηνυθεί βάσει νόμων που δεν υπήρχαν καν κατά τη στιγμή του φερόμενου περιστατικού.

Σύμφωνα με τα νέα έγγραφα, τα οποία απέκτησε το TMZ οι δικηγόροι του Diddy ανταπαντούν στους ισχυρισμούς της Τζόι Ντίκερσον – Νιλ, μιας γυναίκας που κατέθεσε αγωγή εναντίον του τον Νοέμβριο, ισχυριζόμενη ότι την νάρκωσε και την κακοποίησε σεξουαλικά το 1991.

Η Τζόι κατέθεσε έξι αγωγές εναντίον του ράπερ και, τώρα η ομάδα του ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να τον μηνύσει για αρκετές από αυτές τις αγωγές, επειδή οι νόμοι δεν υπήρχαν όταν υποστηρίζει ότι της επιτέθηκε.

Για παράδειγμα, η Τζόι μηνύει τον Diddy βάσει του νόμου της Νέας Υόρκης για τις υπηρεσίες προς τα θύματα εμπορίας ανθρώπων, ο οποίος ξεκίνησε να ισχύει το 2007, περίπου 16 χρόνια μετά το περιστατικό, σύμφωνα με τους δικηγόρους του Diddy.

Ο Diddy αμφισβητεί επίσης τους ισχυρισμούς της γυναίκας βάσει του νόμου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για το Revenge Porn, ο οποίος ψηφίστηκε το 2019, του νόμου της πόλης της Νέας Υόρκης για την προστασία των θυμάτων βίας με κίνητρο το φύλο, που ψηφίστηκε το 2000, και του νόμου της Νέας Υόρκης για το Revenge Porn που ψηφίστηκε το 2016.

Οι δικηγόροι του ράπερ υποστηρίζουν ότι ο πελάτης τους δεν διέπραξε τις υποτιθέμενες πράξεις, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης. Όμως, οι δικηγόροι δεν προβάλλουν το ίδιο επιχείρημα κατά των δύο πρώτων κατηγοριών, για επίθεση και ξυλοδαρμό και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, καθώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί για αυτές τις κατηγορίες.

Ένα ακόμη θέμα που εγείρουν οι δικηγόροι του Diddy είναι ότι υποστηρίζουν πως η Tζόι δεν μπορεί να μηνύσει τις εταιρείες Bad Boy Records και Bad Boy Entertainment όπως προσπαθεί, γιατί και αυτές επίσης, δεν υπήρχαν ακόμα.

Διαβάστε ακόμη: