Για εκβιασμό, trafficking και εξαναγκασμό γυναικών να βγουν στην πορνεία, κατηγορείται ο Sean Diddy Combs, λίγες ώρες αφότου συνελήφθη στη Νέα Υόρκη.

Η σύλληψη στο Μανχάταν έρχεται μετά τις έρευνες που έγιναν σε δύο ακίνητά του στο Λος Άντζελες και το Μαϊάμι τον Μάρτιο, στο πλαίσιο «έρευνας των αρχών για σωματεμπορία».

Σύμφωνα με το BBC, το κατηγορητήριο 14 σελίδων εναντίον του ράπερ ισχυρίζεται ότι έχει εμπλακεί σε λεκτική, συναισθηματική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, ενώ λέγεται πως χρησιμοποίησε τη φήμη του για να ελέγξει τα θύματά του.

Όπως αναφέρεται στα έγγραφα, «χειραγωγούσε γυναίκες κι εξασφάλιζε τη συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων, αποκτώντας και διανέμοντας ναρκωτικά σε αυτές, ελέγχοντας τη σταδιοδρομία τους, αξιοποιώντας την οικονομική του άνεση και απειλώντας να κόψει όλα τα παραπάνω προνόμια αν δεν συμμορφώνονταν με τις επιθυμίες του, χρησιμοποιώντας εκφοβισμό και βία».

Επιπλέον, κατηγορείται ότι έβγαλε πολλές γυναίκες στην πορνεία μεταξύ του 2009 και του 2018. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι εν γνώσει του «στρατολόγησε, δελέασε, φύλαξε, μετέφερε, παρείχε, απέκτησε, διαφήμισε, συντήρησε, προστάτευσε και παρότρυνε» ένα ανώνυμο θύμα να συμμετάσχει σε σεξουαλικές πράξεις, με σκοπό την αμοιβή του.

Φέρεται να το έκανε αυτό, ενώ γνώριζε ότι το ανώνυμο θύμα είχε υποστεί «βία, απάτη και εξαναγκασμό», ισχυρίζονται οι εισαγγελείς, οι οποίοι διέταξαν να κατασχεθεί κάθε περιουσιακό στοιχείο του ράπερ. Αφορά οποιαδήποτε ιδιοκτησία του, κεφάλαια ή και εταιρείες που ελέγχονται και λειτουργούν από τον Diddy.

Τέλος, το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι o Diddy έχει επιτεθεί σε γυναίκες «χτυπώντας, γροθιές, σέρνοντας, πετώντας αντικείμενα και κλωτσώντας τις».

«Οι επιθέσεις που περιγράφονται στο κατηγορητήριο έγιναν γνωστές από μάρτυρες και σε μια περίπτωση καταγράφηκαν σε βίντεο και αργότερα αναφέρθηκαν δημόσια, λέει το κατηγορητήριο», αναφερόμενος φαινομενικά στο βίντεο του Combs να επιτίθεται στην πρώην σύντροφό του Casandra «Cassie» Ventura σε ξενοδοχείο στην Καλιφόρνια.

«Όταν ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας του ξενοδοχείου παρενέβη, ο Combs επιχείρησε να δωροδοκήσει το μέλος του προσωπικού για να εξασφαλίσει τη σιωπή», πρόσθεσε το κατηγορητήριο.

Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται επίσης ότι η κακοποίηση δεν περιοριζόταν σε αυτές τις γυναίκες αλλά στους υπαλλήλους του, τους μάρτυρες και άλλους.

Ο μουσικός έχει αντιμετωπίσει σειρά καταγγελιών από σεξουαλική επίθεση έως κακοποίηση, μεταξύ άλλων από την πρώην σύντροφό του Casandra «Cassie» Ventura. Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς εναντίον του.

Η σύλληψή του έγινε σε σχέση με έρευνα που διεξάγεται από αξιωματούχους της αμερικανικής εσωτερικής ασφάλειας, δήλωσαν στο CBS πολλές πηγές των αρχών επιβολής του νόμου.

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης Ντέμιαν Γουίλιαμς επιβεβαίωσε τη σύλληψη σε δήλωσή του το βράδυ της Δευτέρας.

«Νωρίτερα σήμερα το βράδυ, ομοσπονδιακοί πράκτορες συνέλαβαν τον Sean Combs, βάσει σφραγισμένου κατηγορητηρίου που κατέθεσε η SDNY», δήλωσε ο εισαγγελέας. Ανέφερε ότι το γραφείο σχεδιάζει να αποσφραγίσει το κατηγορητήριο την Τρίτη το πρωί και «θα έχουμε περισσότερα να πούμε εκείνη τη στιγμή».

Ο Combs αντιμετωπίζει μια σειρά από αστικές αγωγές, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι βίασε ένα ανήλικο κορίτσι και προσπάθησε να πιέσει έναν παραγωγό και να τον αναγκάσει να κάνει σεξ με έναν άλλο άνδρα.

Ο δικηγόρος του δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι ο κ. Combs ανυπομονεί να «καθαρίσει το όνομά του στο δικαστήριο».

«Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση να ασκηθεί μια άδικη, κατά τη γνώμη μας, δίωξη», ανέφερε ο κ. Agnifilo σε γραπτή δήλωσή του στο BBC. «Ο Sean “Diddy” Combs είναι ένα μουσικό είδωλο, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, αγαπητός οικογενειάρχης και αποδεδειγμένος φιλάνθρωπος που έχει περάσει τα τελευταία 30 χρόνια χτίζοντας μια αυτοκρατορία, λατρεύοντας τα παιδιά του και εργαζόμενος για την ανύψωση της μαύρης κοινότητας».

Τα νομικά προβλήματα του ράπερ ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2023, όταν η Cassie Ventura κατέθεσε την αγωγή της.

Δύο άλλες γυναίκες κατέθεσαν αγωγές την ίδια εβδομάδα υποστηρίζοντας κακοποίηση και επίθεση – μεταξύ των οποίων μία που είπε ότι ο κ. Combs την είχε πνίξει για τόση ώρα που λιποθύμησε.

Ο ίδιος αρνήθηκε τότε όλους τους ισχυρισμούς και ένας εκπρόσωπος του ράπερ αποκάλεσε τις αγωγές «αρπαγή χρημάτων».

Στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο, μια άλλη πολιτική αγωγή ισχυρίστηκε ότι μια γυναίκα είχε πέσει θύμα «σεξουαλικής εμπορίας» από τον κ. Combs και δύο άλλους άνδρες όταν ήταν 17 ετών. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, νέες κατηγορίες ήρθαν στο φως σε μια αστική αγωγή που κατέθεσε ο πρώην παραγωγός του Rodney Jones Jr, ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Combs έκανε ανεπιθύμητες σεξουαλικές προσεγγίσεις και προσπάθησε να τον κάνει να κάνει σεξ με άλλους.

Ο Combs αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αλλά έναν μήνα αργότερα έγινε έφοδος στα ακίνητά του. Ο μουσικός σταμάτησε σε ένα αεροδρόμιο του Μαϊάμι καθώς ετοιμαζόταν να φύγει για τις Μπαχάμες και παρέδωσε ηλεκτρονικές συσκευές στις αρχές.

Πολλές από τις αγωγές ήρθαν λίγο πριν από τη λήξη του νόμου της Νέας Υόρκης για τους ενήλικες επιζώντες, ο οποίος επέτρεπε προσωρινά σε άτομα που δήλωναν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά να καταθέσουν αγωγές, ακόμη και μετά την παραγραφή του νόμου.

Τον Μάιο, πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που δημοσιεύτηκαν από το CNN φάνηκε να δείχνουν τον μεγιστάνα της ραπ να επιτίθεται και να χτυπά τη Ventura, ένα επεισόδιο που καταγράφηκε στην πολιτική αγωγή της.

Διαβάστε ακόμη: