Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Οι τυχοδιώκτες,οι σορτάκηδες, οι σοβαροί και οι Αρχές!

– Ξεφορτώνουν ασύστολα και ανεξέλεγκτα «καραβιές» μετοχών της Τρ. Πειραιώς, της Alpha και της ΔΕΗ

-CVC, Fidelity και Blackrock στηρίζουν τη μετοχή της ΔΕΗ. Πουλάνε Lansdowne και funds της Σιγκαπούρης λόγω περιορισμών

– Η επιβεβλημένη παρέμβαση των Αρχών του Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να αρθεί η υποτιμητική κερδοσκοπία και να αποκατασταθούν τάξη και ισορροπία!


Ο Ολιβιέ Σαρκοζί, αδερφός του πρώην Γάλλου προέδρου, αγόρασε σπίτι σε νησί του Αιγαίου από σύζυγο εν ενεργεία υπουργού της κυβέρνησης!

– Το έμβασμα του 1 εκατ. ευρώ από τον «φορολογικό παράδεισο» της νήσου Τζέρσευ, η αντικειμενική αξία των 350 χιλιάδων, ο συναγερμός στην κρατική τράπεζα και ο έλεγχος από την Αρχή για το ξέπλυμα.

– Το αίτημα για παροχή στοιχείων στις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ


Οι «εφοπλιστές – πειρατές» του τριγώνου «Βενεζουέλα – Ιράν – Ρωσία», τα υπερκέρδη, οι επενδύσεις στη… στεριά, τα ραντάρ των Αμερικανικών Αρχών και η περίεργη ατιμωρησία!
-Η νέα λίστα κυρώσεων για Ρώσους ολιγάρχες, ο Ιβάν Σαββίδης, το ανεξέλεγκτο μπες – βγες πρακτόρων και κατασκόπων στο Άγιον Όρος και οι ευθύνες του εφοπλιστή – διοικητή Μαρτίνου!


Την ώρα που η Capital απέκτησε μεθοδικά το 5,3%, ο Ολλανδός του Ελλάκτορα και η Fidelity «χτίζουν θέση» στην Alpha bank!
-Μπορεί τα «funds του Χάρη» να πουλάνε επιθετικά, ωστόσο οι σοβαροί θεσμικοί του εξωτερικού, που δεν μπαίνουν σε παιχνίδια, αγοράζουν τράπεζες, ΔΕΗ και «καλά χαρτιά!


Εκδοτικός όμιλος, με εφημερίδα, ιστορία και παράδοση, «έχει βγει στο σφυρί»! Με αποτίμηση γύρω στα 70 εκατ. ευρώ!
-Με ρυθμισμένα χρέη γύρω στα 35 εκατ. ευρώ, ζημίες άνω των 5 εκατ. ετησίως, το πακέτο μετοχών φέρεται να διατίθεται προς 25 εκατ. ευρώ μετρητοίς!


Ο «μπον βιβέρ» εφοπλιστής Οικονόμου «μοίρασε» στις (πρώην και νυν) συζύγους και παιδιά 56 πολυτελή ακίνητα (μέσω offshore) στην Ελλάδα και το εξωτερικό!
-Ο χαρισματικός καραβοκύρης με την περιπετειώδη προσωπική ζωή προχώρησε στη διανομή της περιουσίας του αποκαθιστώντας τα στενά μέλη της οικογένειας του!


Στο στόχαστρο των Αρχών φεσαδόροι επιχειρηματίες που «έφαγαν» τα δάνεια και τα έκαναν βίλες, κότερα, καταθέσεις στο εξωτερικό!


Η «φαεινή ιδέα» φορολόγησης των κερδών των Πετρελαιάδων (π.χ. Μότορ Όιλ, Ελληνικά Πετρέλαια κ.λ.π.) που έπεσε στο τραπέζι του Μαξίμου και η επαναφορά στην πραγματικότητα!


Αποκάλυψη: Το κατασκοπευτικό θρίλερ, η ΕΥΠ, το ξέπλυμα, τα εμβάσματα από Ρωσία – ΗΠΑ, οι σχέσεις με Τουρκία και το αίτημα δικαστικής συνδρομής πολιτικού από τo Κιργιστάν!
-Η καταδίκη στην ασιατική δημοκρατία όπου η τουρκική επιρροή είναι αυξημένη, οι ύποπτες αγορές ακινήτων στην Ελλάδα, ο συναγερμός σε μεγάλη συστημική τράπεζα και οι διαδικασίες για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών!


Η πλάστιγγα γέρνει προς το Κέντρο και… στον ανασχηματισμό! Το κρίσιμο θέμα με τους (ακρο)δεξιούς υπουργούς, η δικαιοσύνη, η ανάπτυξη και οι αρμοδιότητες του εσωτερικών!
-Εντείνεται η φημολογία για 5-6 αλλαγές στην κυβέρνηση, κινήσεις στοχευμένες σε τομείς που ο πρωθυπουργός θεωρεί κρίσιμους!


Προχωρημένες συζητήσεις της Lamda με Δ. Κούτρα για να αναλάβει ο παραδοσιακός εργολάβος της Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης των έργων του Ελληνικού!
-Σε αναζήτηση νέας κατασκευαστικής στέγης βρίσκεται ο πάλαι ποτέ κυρίαρχος των μεγάλων έργων, επί διαπλοκής, που έμεινε εκτός Δ.Σ. και με τις μετοχές της Ιντρακάτ (8,1%) στο χέρι!


Να προσέξουν στο υπ. Υποδομών μη τυχόν το «Μπράλος – Άμφισσα» των 285 εκατ. εξελιχθεί σε νέο φιάσκο α λα… Ψυττάλεια!
-Γελάνε και τα κατσίκια στα δύσβατα ορεινά μονοπάτια Φωκίδας – Φθιώτιδας με τις μεθοδεύσεις της… επιτροπής διαγωνισμού, που πραξικοπηματικά αναθέτει το έργο στην… Άβαξ!


Ο ακριβός δανεισμός και η μειωμένη απόδοση των κεφαλαίων «πάει πίσω» την Αττική Οδό και κατεβάζει τον πήχη του τιμήματος πέριξ των 2 δισ.!
-Η επιβεβαίωση του Radar και της Αξίας, παρά τις κατευθυνόμενες «διαψεύσεις»! Οι αλχημιστές του ΤΑΙΠΕΔ, η σύνδεση τιμήματος με ποσοστό επί του τζίρου και ο διαγωνισμός που εξελίσσεται σε φιάσκο!


Οι πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ, οι προσωπικές σχέσεις, η διαπλοκή και τα νταραβέρια! Στο κάδρο ξανά Μπερνς και Μίλερ!
-Τα επιχειρηματικά λόμπι, οι Δημοκρατικοί, τα εξοπλιστικά, οι κατασκευές, η τεχνολογία, η ενέργεια!


Η Αθήνα τρέμει μην της «σκάσει στα χέρια» ο Ιβάν Σαββίδης… για τον οποίο «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση»! Η αμερικανική πρεσβεία, οι Αρχές και η 2η λίστα κυρώσεων για Ρώσους ολιγάρχες!
-Παρά τις πιέσεις των αμερικανικών υπηρεσιών και τις παραινέσεις της Ε.Ε., οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν κάνει λίγα πράγματα όσον αφορά σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών!


Κλείνει ΣΙΓΟΥΡΑ το αργότερο τον Σεπτέμβριο το deal της Τέρνα Ενεργειακής
-Tα μεγάλα deals απαιτούν και πολύ χρόνο διαπραγμάτευσης


Οι μελέτες της Lamda για τη σήραγγα Ηλιούπολης, όπως της Motor Oil για τη σιδηροδρομική σύνδεση του διυλιστηρίου, επί ΣΥΡΙΖΑ!


Πρωτοφανής πιστωτική επέκταση από τις ελληνικές τράπεζες το 2022
-Aναμένεται να διαμορφωθεί σε 8-9 δισ. ευρώ στο τέλος της χρονιάς


Η παγκόσμια ναυτιλία θέλει να γίνει «πράσινη»
-Όμως η έλλειψη καυσίμων εκτροχιάζει τα σχέδιά των εταιρειών – Η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι υπεύθυνη για σχεδόν το 3% των παγκόσμιων εκπομπών


Διαβάστε στην «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Ιουλίου