Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Η αγορά δεν φοβάται την πόλωση

-Η «συμφωνία» Μητσοτάκη- Τσίπρα για την επενδυτική βαθμίδα , ο κρίσιμος ρόλος του αμερικανικού παράγοντα , τα μεγάλα ντιλ και οι μετοχές που κρύβουν υπεραξίες

– Τι σηματοδοτεί η έλευση του Αμερικανού Υπ. Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και η συνάντηση του με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η θεσμική στροφή Τσίπρα και η επίσκεψη στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα!

Κατόπιν εορτής και μετά από παρέμβαση του Μαξίμου η αφύπνιση της Επ. Κεφαλαιαγοράς για την Attica Bank
-Οι διαφωνίες στην Εκτελεστική Επιτροπή, οι ευθύνες ΤτΕ, ΤΧΣ, Μακέδου και οι υπονομευτές του deal!
-Το κερδοσκοπικό παιχνίδι με τη μετοχή, η χειραγώγηση, και το φημολογούμενο colpo grosso του ΤΜΕΔΕ για να πουλήσει ακριβά στην Thrivest!


MIG – Attica Bank: Τα τρελά κέρδη δύο μετοχών και οι αρμόδιοι που σφυρίζουν αδιάφορα
-Η αγορά κακοφορμίζει επικίνδυνα και γυρίζει 25 χρόνια πίσω
-Οι ευθύνες Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς – Χρηματιστηρίου και δημοσιογραφίας των εντυπώσεων!


Ένας – ένας στο σκαμνί: Μετά την Folli Follie στο κάδρο των Αρχών η Εγκληματική Οργάνωση της Creta farm!
-Λήστεψε με πλαστά στοιχεία ανυποψίαστους επενδυτές! Το πρόσωπο-κλειδί που εκλήθη από την Ε.Κ. για εξηγήσεις! Διαλεύκανση ή συγκάλυψη;
Διερευνάται ο δόλος, οι πράξεις και παραλείψεις, καθώς και η συμμετοχή Ορκωτών Ελεγκτών, Δικηγόρων, Χρηματιστών, Τραπεζιτών! Οι παρεμβάσεις άνωθεν και η εμπλοκή και άλλης Ανεξάρτητης Αρχής!


Οι πωλήσεις 2 εκατ. μετοχών του Σάκη Καλλιτσάντση πριν την ΑΜΚ του 2020, η κερδοσκοπία και η κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης στις αυξήσεις μαμούθ Τρ. Πειραιώς και Alpha!
-Όπως με MIG και Attica bank: Οι κραυγαλέες υποθέσεις χειραγώγησης, κερδοσκοπίας, και εσωτερικής πληροφόρησης, τις οποίες η ΕΚ οδηγεί σε συγκάλυψη και παραγραφή με τον νόμο Σταϊκούρα!


Τυχερός ο Ολλανδός του Ελλάκτορα που δεν του έδωσε μετοχές της Alpha από την αύξηση ο Χάρης!
-Απέκτησε τις μετοχές από την αγορά σε πολύ χαμηλότερη τιμή! – Ο Χόλτερμαν δεν φοβάται το αβέβαιο πολιτικό σκηνικό και «χτίζει θέσεις» με νέο, φρέσκο χρήμα!


Τα ξένα funds μπαίνουν μαζικά στην αγορά!
-Δεν βλέπουν «πολιτικό ρίσκο», ποντάρουν στην αυτοδυναμία Μητσοτάκη! Δημιουργούνται συνθήκες καλοκαιριού 2019!
-Με φόντο Επενδυτική Βαθμίδα, Τράπεζες, ανάπτυξη και deals μπαίνουν αθρόα σε Ενέργεια, Πετρέλαια, Κατασκευές καθώς και «καλά χαρτιά»!


Μία πρόεδρος σε σύγχυση, το «παιχνίδι» των 2 χρηματιστηριακών και το γύρω – γύρω με 1,9 εκατ. «χαρτιά» της Attica bank!

-Η παρέμβαση (και τα ουρλιαχτά) Πατέλη, οι επιδιώξεις Μακέδου, οι κρίσιμες αποφάσεις της Thrivest, οι ευθύνες ΤΧΣ – ΤτΕ, η κοπή της πίτας της ΕΚ και η άτυπη ενημέρωση του ΔΣ για τις εξελίξεις!

-Μία χρηματιστηριακή συστημικής τράπεζας και μια ιδιωτική που το όνομα της αρχίζει από «Σ», εμπλέκονται στην αγορά στο limit down και πώληση στο limit up των μετοχών!


Οι «τζάμπα μάγκες» Εβραίοι της Brown και οι ντόπιοι νταραβεριτζήδες τους αφού λεηλάτησαν τα πάντα με τις πλάτες των τραπεζιτών, τώρα πουλάνε…
-Χωρίς να τους δανείσει καμία ξένη τράπεζα, «άρπαξαν» τα φιλέτα της Αθήνας, του Κράτους και της Εκκλησίας! Και χωρίς ρίσκο, εγγυήσεις, χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ αποκόμισαν μεγάλα κέρδη!


Άκης κερνάει, Άκης πίνει…
-Το Κτήμα Άλφα, το αγαπημένο κρασί του Σκέρτσου, ο οινοτουρισμός και οι επιδοτήσεις μαμούθ ύψους 25 εκατ. ευρώ (με τζίρο μόλις 7 εκατ.)!
-Ο ινστρούκτορας της υπουργοποίησης της ΠΥΡΚΑΛ και εγκατάλειψης 200 κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας στα νύχια του Δ. Ανδριόπουλου, το κολλητάρι Μάριος Ψάλτης (Price) και τα φιλαράκια από την Φλώρινα!


Το big deal της Τέρνα Ενεργειακή θα γίνει! – Οι 10 αλήθειες
Γιατί έφυγε η Macquarie – Κανένα θέμα με το τίμημα που παραμένει στα 22,90 ευρώ – Η First συζητάει με γνωστό Fund και οι τράπεζες δουλεύουν – Το ενδεχόμενο επιστροφής στο αρχικό σχέδιο πώλησης των 2 φάσεων!
-Ποιος καθοδήγησε τους Αυστραλούς στην Enel Hellas – Ουδέποτε υπήρξε ζήτημα εμπλοκής Μυτιληναίου και ΔΕΗ στο deal


Η Εθνική τράπεζα κατάντησε «η χαρά της Διαπλοκής»: Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, σε κάθε επιχειρηματικό deal, θα την βρεις από κάτω!
– Η ενδοτική διοίκηση Μυλωνά θέλει την τράπεζα κρατικοδίαιτη! – Οι «Yesmen» του συστήματος, που επιδίδονται σε ρουσφέτια, επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις σε ημέτερους και αποσκοπούν στην ακύρωση της ιδιωτικοποίησης και διατήρηση της «καρέκλας»!


Παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος: Το ψηφιακό γουάν έρχεται με φόρα
-Το e-CNY είναι εδώ κι απειλεί με αποσταθεροποίηση το δολάριο


ELPEDISON: Θα γίνει και η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη;
-Παράλληλα προχωρεί και η πλωτή «πύλη εισόδου» αερίου (FSRU) που σχεδιάζει να εγκαταστήσει η εταιρεία στη συμπρωτεύουσα


Σε πέντε χρόνια η Ελλάδα δεν θα έχει ανάγκη το ρωσικό αέριο
-Το υγροποιημένο αέριο (LNG) βασικό υποκατάστατο – Όλο το σχέδιο ενεργειακής απεξάρτησης τη χώρας από τη Μόσχα


Αυξάνεται το «χάσμα» μεταξύ των πλουσίων στη Silicon Valley
-Οι 8 δισεκατομμυριούχοι που έχουν περισσότερο πλούτο από το μισό των νοικοκυριών


Οι εκλογές, οι παροχές και oι αντοχές της οικονομίας
-Στο επίκεντρο της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης, λόγω και των επικείμενων εκλογών, βρέθηκε το νέο πακέτο στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση


Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου