Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

-Από την επομένη των εκλογών όλοι ενώπιων των ευθυνών τους
-Η επενδυτική βαθμίδα οδηγεί την αγορά στις 1.500 μον. Γιατί ανεβαίνει ο πυρετός για τις τράπεζες – οι νέες τιμές στόχοι!
-«Λυμένα τα χέρια» του Μητσοτάκη , που καλείται να κάνει μεγάλες τομές και αν χρειαστεί να «σπάσει αυγά» – Αλλαγή ταχύτητας σε οικονομία και χρηματιστήριο


«Όλα θυμίζουν την κρίση του 2008»
-Γιατί το τρέχον χρηματιστηριακό ράλι είναι παγίδα
-Το μεγάλο Short Squeeze πριν το φινάλε – Όσοι εισέρχονται τώρα, ας ετοιμάζουν το πλάνο εξόδου…


Το ασταθές διεθνές περιβάλλον και οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι για τα νοικοκυριά
-Η πρόσφατη τραπεζική αναταραχή, ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός και οι επιπτώσεις από τις αυξήσεις των επιτοκίων του ευρώ


Ανθεκτικός ο εξορυκτικός κλάδος το 2022
-Αύξηση των εσόδων αλλά και εξαγωγών – Ποια η επόμενη ημέρα σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων


Η ελληνοεβραϊκή δυναστεία Sassoon στήνει έδρα στην Ελλάδα
-Ο οίκος των Sassoon αποκαθιστά τις αρχαίες εμπορικές του ρίζες στην Ελλάδα


ΑΔΜΗΕ: Έρχονται περικοπές στην είσοδο ΑΠΕ στο σύστημα για να μην έχουμε μπλακ άουτ
-Δυσαρέσκεια στους παραγωγούς αιολικής ενέργειας και… έμμεση απάντηση


Τρεις τεράστιες υπερπολυτελείς βίλες σκέφτεται να ανεγείρει ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης στον Αστέρα!
-Στην συνολική έκταση των 11 οικοπέδων που απέκτησε αντί 800 εκατ. ευρώ!
-Φέρεται να έχει σκοπό οι δύο υπερπολυτελείς κατοικίες να κατευθυνθούν στους δύο γιους του, ενώ την τρίτη θα την κρατήσει ο ίδιος!


Η ψυχρότητα λόγω Ντόρας – Σέβης και πρώτης θέσης στα Χανιά!
-«Στον πάγο» οι σχέσεις του Κυρ. Μητσοτάκη με παλαιό οικογενειακό συνεργάτη από την Κρήτη, ο οποίος «έλυνε και έδενε» από τις παρυφές του Μαξίμου!


Οι θέσεις της νέας κυβέρνησης που «κλείδωσαν»!
-O Παπασταύρου και η ισχυρή τριανδρία του Μαξίμου – Ο Γεραπετρίτης στο Εξωτερικών και η μετακίνηση στο Υπ. Άμυνας – Χατζηδάκης στο Οικονομικών με διευρυμένο εποπτικό και συντονιστικό ρόλο – Στο Υγείας η Κεραμέως, στο Παιδείας ο Πιερρακάκης, στο Ναυτιλίας ο Μηταράκης
– Γυναίκα έκπληξη στο Προστασίας του Πολίτη! – Κύκλοι προωθούν τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Μεταφορών – Υποδομών (παίζει δυνατά και ο Χρυσοχοΐδης), ο οποίος καταλήγει στο Αγροτικής Ανάπτυξης – Παίζει για το Δικαιοσύνης ο Φλωρίδης!


«Τελειωμένο» και τυπικά το deal της First για το 70% της Τέρνα Ενεργειακή!
-Στα 23,5 ευρώ η Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με τις πληροφορίες! 600 εκατ. από την Τρ. Πειραιώς, τελικό οκ από Eurobank, Alpha και Εθνική!
-Η First θα αποκτήσει όλες τις μετοχές των ιδιωτών βασικών μετοχών, καθώς και του ευρύτατου επενδυτικού κοινού, ενώ θα αποκτήσει και μέρος των μετοχών από το 37% που κατέχει η ΓΕΚ Τέρνα!


Το «δικαίωμα» του Κυριάκου «να κάνει ό,τι θέλει», η διεύρυνση στον μεσαίο χώρο, οι φήμες για υπουργοποίηση Σημιτικών και τα παιχνίδια της Διαπλοκής!
-Σε έναν τομέα βαρύνουσας την ώρα τούτη γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας, όπως είναι το Υπ. Ενέργειας, δεν υπάρχει περιθώριο να τοποθετηθεί πρόσωπο με επαφές με επιχειρηματίες του χώρου!


Ποιος προβεβλημένος παράγων του τόπου, απέκτησε ολοκαίνουργια θωρακισμένη BMW, αντί του ποσού των 350.000 ευρώ; Οι συγκρούσεις συστημάτων και τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας!


Τι σχέση μπορεί να έχουν η πρόσφατη αναβολή της δίκης των Κουτσολιούτσων, η εξαγορά του Attica από την Ideal Holdings, και ο Αγρινιώτης Λάμπρος Παπακωνσταντίνου!
– Ο Πάολο Κοέλιο, στον «Αλχημιστή», έχει την απάντηση!
– «Όταν το σύμπαν συνωμοτεί» υπέρ των Κουτσολιούτσων, η απόδοση «καθαρών» των μετοχών από τις τράπεζες και η εμπλοκή του πρώην χρηματιστή, που έχει ακόμη ανοιχτή στην Δικαιοσύνη την υπόθεση χειραγώγησης του 2010!


Μητσοτάκης: «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» τους πρώτους 6 μήνες της νέας διακυβέρνησης!
-Φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» με τα συμφέροντα που θεωρεί ότι τον υπονόμευσαν!
-Δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού -και όχι μόνον- περιβάλλοντος για όσους στήριξαν την κυβέρνηση στα δύσκολα! Οδεύουμε προς αλλαγή ισορροπιών στον επιχειρηματικό χάρτη;


Φήμες ότι μεθοδεύεται αλλαγή του νόμου όσον αφορά στις προϋποθέσεις για την θέση του Διοικητή της ΕΥΠ (πρέσβης ή απόστρατος)
-Προκειμένου «να βολέψουν» συγκεκριμένο πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες στο περιβάλλον Μητσοτάκη!


Τέτοια κυβερνητική στελεχάρα είναι άραγε η Κεραμέως; Την… συζητάνε για 6 υπουργεία!
– Το πρωί το Άμυνας, το μεσημέρι το Εσωτερικών (με το Ψηφιακής Πολιτικής) το απόγευμα το Δικαιοσύνης και την νύχτα αναλαμβάνει το… Υγείας
-Αρχίζουμε και αμφιβάλλουμε για την ικανότητα αξιολόγησης από τα υψηλά πατώματα της κεντρικής εξουσίας! Η Νίκη… του Κολλεγίου Αθηνών και ο διευθυντής του γραφείου της που «λύνει και δένει»!


Τα επιχειρηματικά κέντρα «πασάρουν» και πάνε να επιβάλουν τον Άδωνι για το Υπ. Υποδομών και τον Βορίδη για το Υπ. Δικαιοσύνης!
-Οι ισχυροί όμιλοι και τα μιντιακά παράκεντρα έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια κατοχύρωσης «ημέτερων» πολιτικών σε υπουργικές θέσεις κλειδιά! Φτιάχνουν το προφίλ του «κομμένου» Σταϊκούρα!


Αποκλειστικό: «Φλερτ» της Aegean με την Cyprus Airways – Tι κρύβει η συμφωνία των δύο εταιριών
Και στο βάθος ντιλ Βασιλάκη με τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ρωσίας…


Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 24 Ιουνίου!