Επειδή πολύς λόγος γίνεται εσχάτως γύρω από τα ξενοδοχεία και τις συναφείς δραστηριότητες στο real estate, μαθαίνω ότι στην τελική ευθεία εισέρχεται το επιχειρηματικό πλάνο του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου όσον αφορά το ξενοδοχείο Χίλτον και τη σύνδεση του με το real estate και την εμπορική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο επιτελείο του Μεσσήνιου επιχειρηματία και εφοπλιστή, έχουν καταλήξει σε ένα διπλό σχέδιο όσον αφορά την ανάπτυξη του ξενοδοχείου Hilton.

Πρώτον, ακριβείς πηγές υποστηρίζουν ότι το real estate θα αναπτυχθεί σε τρεις ορόφους και ειδικότερα από τον ένατο όροφο έως τον δωδέκατο, όπου θα δημιουργηθούν υπερπολυτελή διαμερίσματα με εκπληκτική θέα σε όλη την Αθήνα τα οποία θα τεθούν προς πώληση και τα οποία θα υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, ενώ θα αξιοποιηθεί και το roof garden Galaxy για τους ιδιοκτήτες των υψηλού επιπέδου διαμερισμάτων!

Δεύτερον, θα επιδιωχθεί να εκμεταλλευτούν εμπορικά οι ισόγειοι χώροι, με την ανάπτυξη εμπορικών καταστημάτων, ορισμένα εκ των οποίων θα είναι προβολής και θα είναι προσβάσιμα από τις κεντρικές αρτηρίες!!! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το ενδεχόμενο ανάπτυξης εσωτερικού εμπορικού κέντρου, σε δυο ή τρεις ορόφους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποφασίστηκε ακόμη, καθώς θεωρήθηκε πρόωρο!

Τρίτον, για την ανάπτυξη όλων αυτών των νέων δραστηριοτήτων, του real estate και των εμπορικών καταστημάτων σε συνδυασμό με τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες και την δημιουργία νέων καφέ και εστιατορίων, θα επιδιωχθεί η ανέγερση και νέου κτιρίου στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και ειδικότερα εκεί όπου σήμερα βρίσκεται η ιστορική πισίνα του ξενοδοχείου…


Ο Ν. Σταθόπουλος σε διαπραγματεύσεις με 2 κανάλια!

Μετά από ατέρμονες συζητήσεις με το περιβάλλον του «εξαφανισμένου» Ιβάν Σαββίδη, σχετικά με το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Open, που οδηγήθηκε σε ναυάγιο, ο περίφημος διαχειριστής κεφαλαίων Ν. Σταθόπουλος, του private equity fund BC Partners, που εμμέσως διά της United ελέγχει ήδη Forthnet, Nova και Wind, φέρεται να αναζητά απεγνωσμένα τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να ολοκληρώσει τον κεντρικό επιχειρηματικό του σχεδιασμό στη χώρα!

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Σταθόπουλος έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους καναλάρχες, αναζητώντας όχι έναν, αλλά δύο τηλεοπτικούς σταθμούς όπου θα αποκτήσει είτε το 51% των μετοχών, είτε ακόμη και το 34% υπό προϋποθέσεις!

Κύκλοι της τηλεοπτικής αγοράς πάντως λένε στο Undercover ότι εσχάτως, οι συζητήσεις του κ. Σταθόπουλου έγιναν πιο προσωπικές και ενδεχομένως πιο προχωρημένες…


Η CVC παίρνει τη …ρεβάνς από την Macquarie!

Πέραν πάσης αμφιβολίας, η επικείμενη συμμετοχή της CVC στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, με ποσό που μπορεί να φτάσει και τα 390 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Επιχείρησης, περίπου στο επίπεδο των 9 ευρώ ανά μετοχή, αποτελεί και το κυρίαρχο θέμα των ημερών!

Το πανίσχυρο fund CVC, που ενεργοποιείται επιθετικά στην ελληνική αγορά, από την υγεία, μέχρι τα τρόφιμα και τις ασφάλειες, φέρεται αποφασισμένο να πάρει μια …ρεβάνς από την Macquarie, η οποία επικράτησε στην μεταξύ τους διαγωνιστική σύγκρουση για την απόκτηση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ από την ΔΕΗ!

Έτσι, αυτή την ώρα ο χαμένος του διαγωνισμού CVC, έρχεται να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ μέσω της αύξησης κεφαλαίου!

Γνωρίζοντας προφανώς εκ των έσω, τις τεράστιες προοπτικές στα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης, που επιφέρει η ανάπτυξη του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και η χρήση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την πώληση του 49%, ύψους 2,1 δις!!! Ποσόν πρωτοφανές, ιλιγγιώδες και πέραν κάθε προσδοκίας!

Είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται ότι η CVC, δεν κάνει δουλειές τυχαία, αλλά μετά από μελέτη, αξιολόγηση και βαθιά γνώση των δεδομένων, αποκτώντας την όσο το δυνατόν πιο μεγάλη εκ των έσω πληροφόρηση σε σχέση με τις προοπτικές και τα οικονομικά στοιχεία.

Επί του προκειμένου τώρα, η CVC ως υποψήφια για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, είχε μέσα από τις επίσημες παρουσιάσεις (από την ΔΕΗ και την Goldman Sachs) και την παράθεση οικονομικών στοιχείων και προοπτικών, όλη την εικόνα για το αύριο της Επιχείρησης, το οποίο συνεκτίμησε και ανέλυσε!

Έτσι, εκμεταλλευόμενη την ενεργό και μέχρι τέλους διεκδίκηση του διαγωνισμού, απέκτησε επισήμως πρόσβαση σε στοιχεία και φακέλους, που την οδήγησαν στην απόφαση να επιδιώξει να αποκτήσει το 10% της ΔΕΗ μέσα από την αύξηση κεφαλαίου!

Και είναι προφανές πως η συμμετοχή της CVC, που μπαίνει στην αύξηση με βαθιά εσωτερική γνώση των δεδομένων, εγγυάται όχι μόνο την επιτυχία του παρόντος εγχειρήματος αλλά και τις προοπτικές του σε βάθος χρόνου, τόσο για την ίδια την επιχείρηση, όσο και για τους μετόχους, παλιούς και νέους…