Πιστοί στο ραντεβού τους, οι Έλληνες και Ιταλοί καλλιτέχνες συνεχίζουν τον Διάλογο που έχουν ανοίξει εδώ και 15 χρόνια στον Βόλο, στην Αθήνα και την άνοιξη του 2022 σε 3 πόλεις της Ιταλίας με την έκθεση έργων τέχνης στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας “Σοφία Λασκαρίδου”. Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Διάλογοι του Φθινοπώρου” θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 31/10 στις 7.00.

Η ομάδα

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ είναι μία καλλιτεχνική ομάδα που αποτελείται από Έλληνες και Ιταλούς εικαστικούς που ενώ ο καθένας έχει διαφορετική αφετηρία, εθνικότητα βιώματα και εικαστική προσέγγιση, κάποιες συγκυρίες τους έφεραν κοντά τον έναν με τον άλλο.

Τους ενώνει όμως ο κοινός τόπος της καλλιτεχνικής δημιουργίας και η διαλεκτική σχέση που αναπτύσσεται μέσα από τη διαφορετικότητα της έκφρασης του καθένα. Μα πρώτα απ’ όλα τους δένει αυτή η μεσογειακή ενέργεια, και η ανάγκη επικοινωνίας, ειδικά στις σημερινές συνθήκες της παγκόσμιας κρίσης, των πολεμικών συρράξεων, των κοινωνικών διαχωρισμών, της ανάπτυξης της βίας. Γιατί η Τέχνη είναι πεδίο έκφρασης και διαλόγου, είναι βήμα ανάπτυξης απόψεων και αλληλεπίδρασης.

dav

Συμμετέχουν:

Αλμπίνο Τζιοβάνι , Αλυγιζάκη Κύρα, Αστέρη Μάγδα, Γκουσταμάκια Πασκουάλε, Ιακέο Εντοάρντο, Κασσαβέτη Κατερίνα, Κορίτσογλου Μάρθα, Λαουρέλλι Αντόνιο. Μπιατζίνι Μάρτα, Σαμαρά Κατερίνα, Τέκα Αντιγόνη, Τριβιζά Μαίρη

INFO

Διάρκεια έκθεσης έως 15/11
Δευτέρα ως Παρασκευή 10.00-14.00 και 18.00-21.00.
Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας “Σοφία Λασκαρίδου”, Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου.