Ο διακεκριμένος φυσικός Μίτσιο Κάκου εκτιμά ότι είναι «απαίσια ιδέα» να προσπαθήσει η ανθρωπότητα να επικοινωνήσει με εξωγήινους πολιτισμούς.
Κατά την άποψή του, θα έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους, αλλά αυτό θα πρέπει να το κάνουμε πολύ προσεκτικά. Ο Μίτσιο Κάκου είναι καθηγητής θεωρητικής φυσικής, με βιβλία που έχουν γίνει best seller και πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις στο ενεργητικό του.
Σε συνέντευξη στον Guardian ρωτήθηκε για την άποψή του ότι μέσα σε έναν αιώνα ο άνθρωπος θα έχει έρθει σε επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό και αν ανησυχεί για το τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
«Σύντομα θα έχουμε το τηλεσκόπιο Webb σε τροχιά και θα έχουμε χιλιάδες πλανήτες να εξετάσουμε και για αυτό πιστεύω ότι είναι σχετικά υψηλές οι πιθανότητες να έρθουμε σε επαφή με κάποιο εξωγήινο πολιτισμό», είπε αρχικά ο Κάκου.
«Κάποιοι συνάδελφοί μου πιστεύουν ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Εγώ πιστεύω ότι αυτή είναι μια απαίσια ιδέα. Όλοι ξέρουμε τι συνέβη στον Μοντεζούμα όταν συνάντησε τον Κορτές στο Μεξικό, πριν από τόσες πολλές εκατοντάδες χρόνια», συμπλήρωσε αναφερόμενος στον Αζτέκο αυτοκράτορα και τον Ισπανό εξερευνητή.
«Προσωπικά πιστεύω ότι οι εξωγήινοι εκεί έξω θα είναι φιλικοί, αλλά δεν μπορούμε να ποντάρουμε σε αυτό. Οπότε πιστεύω ότι θα έρθουμε σε επαφή, αλλά πρέπει να το κάνουμε αυτό πολύ προσεκτικά», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.