Η 80χρονη συνηθίζει να πηγαίνει στην Πλατεία Πάρκου της Λαμίας, όπου περνάει τον χρόνο της πουλώντας προϊόντα από τον κήπο της, όχι για τα χρήματα, όπως είπε η ίδια, αλλά για να βγαίνει έξω από το σπίτι, που της θυμίζει τα δύο της παιδιά και τον εγγονό της, τους οποίους έχασε σε τρία διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα.

Τη στιγμή που η αστυνομία επέβαλε το πρόστιμο, βρισκόταν εκεί και μια γυναίκα που είχε κάνει καταγγελία ότι η 80χρονη δεν είχε άδεια για την πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων και επέμενε να της κόψουν κλήση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το συγκεκριμένο πρόστιμο δεν θα πληρωθεί, καθώς η αυστηρότητα σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη, δεν εξαντλείται. Μάλιστα, η 80χρονη είχε επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή της, παίρνοντας φυτοφάρμακο πάνω στον τάφο του εγγονού της, ωστόσο την εντόπισαν γρήγορα και πρόλαβαν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση που είχε επιβληθεί στην 80χρονη γυναίκα είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών στην τοπική κοινωνία. Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας δεν έμεινε άπραγος. Επικοινώνησε με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Λαμίας και αποφασίστηκε το πρόστιμο να διαγραφεί για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας.