Ανακοινώθηκαν σήμερα (2/11) τα μέλη της κριτικής επιτροπής και είναι τα εξής: η ηθοποιός Emily Mortimer (The Pursuit of Love, The Bookshop, Mary Poppins Returns), η επικεφαλής πολιτιστικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Cinecittà και συνιδρύτρια του Cinema Italian Style, Camilla Cormanni, ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου, Jacob Moe, και ο δημοσιογράφος και project manager του iMEdD (the incubator for Media Education and Development), Νικόλας Αρώνης.

Ο διαγωνισμός καλεί τους νέους να μοιραστούν τις ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν με Tik Tok, animation ή όποιον άλλο τρόπο επιθυμούν, σχετικά με την τεχνολογία ως θετική δύναμη και εργαλείο διασύνδεσης ανάμεσα στους ανθρώπους. Έξι φιναλίστ θα λάβουν ένα βραβείο παραγωγής, αξίας 3.000 δολαρίων το καθένα, και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο δέκα εβδομάδων με κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου, που θα τους βοηθήσει να εξελίξουν τις ταινίες τους. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών και ταινιών παρατάθηκε έως τις 8 Νοεμβρίου 2021.

Ο Jacob Moe δήλωσε: «Είναι χαρά μου να αποτελώ μέρος οποιασδήποτε προσπάθειας που ενισχύει και ενδυναμώνει τους νέους και να έχω τη δυνατότητα να δώσω σε έξι από αυτούς τους δημιουργούς την ευκαιρία να εξελίξουν την τέχνη τους». Πρόσθεσε: «Ο κινηματογράφος έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως καταλύτης για σημαντικές αλλαγές, καθώς επίσης βοηθά να μοιραστούμε σπουδαίες, ανθρώπινες ιστορίες με όλο τον κόσμο».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με αυτή την κριτική επιτροπή για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Είναι πολύ σημαντικό, οι νέοι δημιουργοί να έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να μας δείξουν τον δρόμο προς το μέλλον, καθώς πειραματιζόμαστε με νέες και συναρπαστικές αφηγήσεις για τη σχέση ανθρωπότητας και τεχνολογίας», δήλωσε η Sharese Bullock Bailey, επικεφαλής της Στρατηγικής και των Εταιρικών Σχέσεων, και διευθύντρια του SCOPE, του συμβουλευτικού σκέλους του GFS.

«Στα 25 χρόνια της κοινωφελούς μας δράσης, έχουμε μάθει ότι ο καλύτερος τρόπος να υπηρετήσουμε την κοινωνία είναι να ακούμε αυτούς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα θέματα. Σε ό,τι αφορά τη σχέση ανάμεσα στην ανθρωπότητα και στην τεχνολογία, κανείς δεν θα επηρεαστεί περισσότερο από τις εξελίξεις από τη νέα γενιά. Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με αυτή την κριτική επιτροπή για να παρουσιάσουμε στον κόσμο τις ιστορίες της γενιάς των digital natives που θα διευρύνουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα στο μέλλον», δήλωσε ο διευθυντής Προγραμμάτων και Στρατηγικής του ΙΣΝ, Στέλιος Βασιλάκης.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους, το GFS προσφέρει επίσης δωρεάν masterclasses, διαθέσιμα online, για όλους τους δημιουργούς περιεχομένου, καλύπτοντας θέματα από τη δημιουργία teaser έως τη δημιουργία πρακτικών κινηματογραφικών εφέ.

Μέσα από δωρεές σε χιλιάδες μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, το ΙΣΝ έχει προσπαθήσει να συμβάλει σε έναν κόσμο με επίκεντρο τον άνθρωπο, αναπτύσσοντας την κοινωφελή δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού, της Παιδείας, της Υγείας και του Αθλητισμού και της Κοινωνικής Πρόνοιας.