Οι τράπεζες έχουν ήδη διαχειριστεί μία σημαντική αναδιάρθρωση και είναι πλέον πιο ανθεκτικές, με ισχυρά κεφαλαιακά αποθέματα και κερδοφορία που αναμένεται να ενισχυθεί από την άνοδο των επιτοκίων, την ίδια στιγμή που η ελληνική οικονομία επιδεικνύει σημαντική δυναμική που υποστηρίζεται από ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον, αναφέρει η έκθεση.

Για ακόμη μία φορά η Deutsche Bank δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Alpha Bank, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε για τις ελληνικές τράπεζες, με τίτλο «A real alternative in the European sector»με τον γερμανικό οίκο να διατηρεί τη σύσταση buy για την Τράπεζα με τιμή στόχο στα 1,55 ευρώ και για την Εθνική με τιμή στόχο στα 5,10 ευρώ, ενώ συστήνει hold για τις Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, η έκθεση έρχεται να επιβεβαιώσει το guidance που έδωσε η Alpha Bank στις αρχές Νοεμβρίου για αυξημένο Καθαρό Έσοδο Τόκων (ΝΙΙ) της τάξεως των 1,3 δισ. ευρώ για το 2022, αλλά και τις ισχυρές προοπτικές της Τράπεζας που αναμένονται για το 2023.

Η Deutsche Bank αναφέρει, επίσης, ότι το ενισχυμένο ΝΙΙ της Alpha Bank αντανακλά τη θετική δυναμική από την αυξανόμενη συμβολή του χαρτοφυλακίου τίτλων και των εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία οφείλεται στην άνοδο των επιτοκίων, αλλά και την επέκταση του χαρτοφυλακίου της.

Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, η Alpha Bank αποτελεί την καλύτερη μεσοπρόθεσμη επιλογή από τις ελληνικές τράπεζες όσον αφορά στην αναλογία κινδύνου/ανταμοιβής (risk/reward), εκτιμώντας ότι η Απόδοση Ιδίων Κεφαλαίων (RoTE) θα βελτιωθεί σημαντικά και θα διαμορφωθεί σε πάνω από 9% μέχρι το 2024.